Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Herb Basics >> Content

Knoflook als een Companion Plant

De knoflook planten ( Allium sativum ) is ontstaan ​​in Centraal-Azië , en is nauw verwant aan uien en prei . De plant groeit uit een ondergrondse bol bestaat uit secties die kruidnagel. Lange , groene bladeren en stengels dragen clusters van witte of paarse bloemen komen uit de bol . Knoflook staat bekend om zijn krachtige geur en krachtige eigenschappen ; de plant bevat anti - bacteriële en anti - schimmel verbindingen . In de tuin , het helpt om insectenplagen die andere planten pest te verdrijven . Rozen
Rozen liefde knoflook

Rozen behoren tot de planten die veel baat hebben bij een vereniging met knoflook . Wanneer geplant in de nabijheid van geurende rozenstruiken , stinkende knoflook blinkt uit in het voorkomen van de schimmel en zwarte vlekken die deze sublieme bloemen kunnen beschadigen. Knoflook weert ook bladluizen , een insect plaag bekend om het leven bloedzuiger van roze bladeren en stengels .
Wortelgroenten

Knoflook planten , evenals andere Alliums zoals uien , kan een tuin te beschermen tegen de verwoestingen van plunderende mollen . Deze bevoegdheid is vooral nuttig bij het beschermen van de gezondheid van de wortelgewassen zoals aardappelen , zoete aardappelen , yams , wortelen , radijs , rapen , koolrapen en pastinaak . De wortels van deze koolhydraatrijke groenten kan tot afval worden gelegd door destructieve mollen . Knoflook stopt de ondergrondse gravers in hun sporen en moedigt hen aan om elders te graven .
Fruitbomen
Knoflook is een bondgenoot perzikbomen .

Naast het wegnemen bladluizen en mollen , de penetrante geur van knoflook stopt de avances van fruitboom boorders . Dit insect plaag kan een gezonde , robuuste fruitboom te zetten in een ziekelijk takje. Om deze reden zal de knoflook geplant in een ring rond perzik , appel, kers , pruim , abrikoos en nectarine bomen deze heerlijke vruchten te beschermen tegen schade.
Amerikaanse Inheemse Bomen
Knoflook kan de Amerikaanse es te beschermen tegen Japanse kevers .

Knoflook stoot de Japanse kever , een invasieve soort ongeluk geïntroduceerd naar New Jersey in 1916 . Sindsdien is de Japanse kever is uitgegroeid tot een van de meest destructieve plagen in Amerika . Japanse kevers schaden bomen door knagen aan hun bladeren , waardoor nutteloos skeletten achter . Boomsoorten bijzonder getroffen door de Japanse kever zijn de Japanse esdoorn , Noorse esdoorn , Amerikaanse kastanje , Amerikaanse lijsterbes , Amerikaanse iep , iep Engels , Lombardije populieren en zwarte walnoot . Deze bomen zouden profiteren door een patch van knoflook geplant in de buurt van hun wortels.
Tomaten
Tomaten voordeel worden geplant in de buurt van knoflook .

Knoflook planten geplant onder tomatenwijnstokken hulp bij het houden van tomaten bevrijden van spint , die bladeren van de tomatenplanten ' kunnen decimeren en stengels .
sla
Knoflook houdt sla - snuitkever gratis .

knoflook weert groente snuitkevers . Deze vervelende insecten kunnen blad groene groenten zoals sla vernietigen , en kan ook wortelen, aardappelen en tomaten te vallen .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/herb-basics/1002108417.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.