Huis Tuin

Huis Tuin

Growing Tips voor een Blue Grafiet

Grafiet ( Plumbago auriculata ) , ook wel skyflower vanwege zijn blauwe bloemen , hoort thuis in de familie Plumbagnaceae . Tuinders levensonderhoud in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 8b tot en met 11 het kan groeien als een groenblijvende , bloeiende struik . Het maakt een veelzijdige , probleemloze aanvulling op het landschap . Ziekten en plagen zijn zelden een probleem , toe te voegen aan onderhoudsarme kwaliteiten van de plant. Algemene omschrijving

De snelgroeiende , semi -houtige struik produceert blauwe bloemen bijna het hele jaar door . Vijf bloemblaadje , phlox -achtige bloemen vormen in 6 -inch clusters en dek de plant. Plumbago auriculata bloemen zijn lichtblauw van kleur. Bloemen de cultivar Royal Kaap zijn een donkerdere tint van blauw. De plant vormt in losjes vertakt terpen , opgroeien tot 10 meter hoog en breed. De dunne takken hebben een overkoepelende gewoonte . Het groene blad is langwerpig en 2 centimeter in lengte. Tenzij de plant bestand tegen een strenge vorst of bevriezen , het evergreen blijft het hele jaar.
Outdoor Groei

Tuinders kunnen blauw grafiet gebruiken in verschillende gebieden van de tuin . Zijn werken evenals een exemplaar , met zijn voortdurende gewoonte van de bloei . Gebruik blauw grafiet als een formele of informele haag , massale aanplant of in gemengde tuinen . De struik is geschikt in xeriscapes , vanwege de eisen die weinig onderhoud . De geurende bloemen trekken vlinders , waardoor de plant een geschikte aanvulling in de natuur of vlindertuinen . Groeien plumbago op een zonnige locatie voor de meeste bloesems . Voor een goede groei en gezondheid , planten Plumbago in enigszins zure , lichte gronden die een goede afwatering hebben . Gebruik lime niet aan de planten plaats , aangezien daardoor de bodem zuurgraad , volgens de website Floridata.com . Om zuurgehalte van de bodem te verhogen , wijzigen de tuingrond met compost , turf humus of mest . Ruimte meerdere plumbago planten ongeveer 4 meter uit elkaar .
Potplanten Groei

Blauw grafiet past zich goed aan ingemaakte groei . Het werkt goed op balkons , muren of binnen grote hangende manden , waar de dunne , gebogen ledematen kunnen draperen over de zijkanten . Plaats staande containers door deuropeningen , portieken of op zwembad dekken om kleur toe te voegen . Voor voldoende ruimte voor wortelgroei , gebruik maken van containers twee tot drie keer groter dan de plant kluit . Kies een pot die afvoert , zodat wortelrot is geen probleem . Gebruik een lichte , goed doorlatende en organisch rijke potgrond in de pot . Elk type container is geschikt , maar materialen zoals klei zijn poreus en planten vereisen vaker water .
Care

Eenmaal gevestigd , blauw grafiet is relatief winterhard in droogte omstandigheden . Water nieuwe planten wekelijks , terwijl de wortels vestigt zich in de nieuwe aanplant plaats . Irrigeren container aanplant als de bovenste 2 cm van de bodem droog aanvoelt . Wanneer het loof begint vergeling , wordt de plant lijdt aan een tekort aan mangaan . Toepassing van een toepassing mangaansulfaat het probleem behandelen . Volg de instructies op het etiket betreffende bedragen . Snoei blauw grafiet hele jaar om de plant in vorm te houden . Staak snoeien alleen als een bevriezing of vorst dreigt . Twee keer bemesten tijdens het groeiseizoen van de lente tot de zomer , volgens de Universiteit van Florida IFAS Extension . Breng een all-purpose mix onder het kronendak van de plumbago 's . Behandel schaal of mijten met een goedgekeurd insecticide en toepassing volgens de aanwijzingen .

Welk type van Gardenia groeit het beste in Florida

? . Gardenia ( Gardenia jasminoides ) groenblijvende struiken , met donkergroene bladeren en geurende witte of crème - gekleurde bloemen , genieten van de warme klimaten van het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 7-11 In Florida zones van 8 tot 10 en afhankelijk van de cultivar , gardenia groeien van ongeveer 2 tot 15 meter hoog en produceren bloeit van eind maart tot

Meer dan ooit