Huis Tuin

Huis Tuin

Root Diepte van Heesters

De term " struiken " brengt een zeer brede categorie van planten , ruim gedefinieerd als houtige , kruidachtige , vaste plant , middelgrote planten. De beworteling gewoonten van struiken zijn bijna net zo divers als de struiken zelf , al zijn er bepaalde regels die juist staan ​​voor alle struiken , en bepaalde factoren die een wortel structuur te bepalen op een gegeven moment . Basis Groei Habits

Heesters afhankelijk van hun wortels om water en voedingsstoffen , slaan water en voedingsstoffen krijgen , krijgen zuurstof en verankering van de plant op de grond. Wortels groeien uitwendige twee tot drie keer zoveel als struiken takken, maar de diepte van de wortels is niet zo voorspelbaar . Als een zeer algemene regel , de meeste struiken wortels zijn tussen de 12 en 18 centimeter diep . Op hun diepste , zullen de wortels van een struik naar beneden gaan 3 meter . Het is altijd belangrijk bij het ​​uitgraven van een struik uit te graven als een groot deel van de wortel structuur mogelijk .
Beluchting

Struik wortels in het algemeen in de eerste voet of twee blijven van de bodem omdat de struiken 'ademen' door hun wortels en daarom behoefte om te groeien in goed belucht bodem . In de regel , de bodem is verliezer en heeft een betere luchtstroom de dichter bij het oppervlak is . Als de grond waarop uw struik wordt geplant is bijzonder los en luchtig , het is meer waarschijnlijk dat de wortels van de struik is dieper zal gaan in de bodem.
Vocht

de verzadiging van de bodem is een grote factor in de diepte van de wortels van een struik 's . Als de bodem oververzadigd is , zullen de planten wortels waarschijnlijk ondiep voor een paar redenen. Ten eerste , is het niet nodig om dieper in te gaan om water te verkrijgen; Ook , oververzadiging belemmert beluchting luchtzakken zijn gevuld met water , en als gevolg hiervan is er geen zuurstof wortels op te nemen op diepere niveaus . In extreem droge grond , zullen de wortels dieper groeien op zoek naar vocht in de ondergrond . Hoewel oververzadiging is over het algemeen slecht voor struik wortelstelsel , wanneer een struik eerst is geplant , oververzadiging is belangrijk, want het stimuleert de initiële wortelgroei .
Voedingsstoffen

De voedingsstoffen beschikbaar in een bepaalde bodem beïnvloeden ook wortel diepte . Aan de ene kant zal struiken in uitgeputte bodem achter hun wortelstelsel zo diep mogelijk om de voedingsstoffen die ze nodig hebben om gezond op te groeien te breiden . Aan de andere kant, als de bodem voeding is slecht , wortel diepte kan zeer oppervlakkig zijn , omdat de struik niet de voedingsstoffen die nodig zijn om de wortels uit te breiden in de eerste plaats.
Leeftijd

Root structuren logisch groeien dieper als struiken ouder en groter worden , zodat de grootte en de leeftijd van een struik kan een goede indicator van de diepte van de struik te zijn. Meestal, wanneer een struik wordt gekocht van een tuincentrum , de wortel structuur is 8 tot 12 centimeter diep . Afhankelijk van de plant en alle van de hierboven genoemde factoren kunnen de wortels worden verwacht groeien 1 tot 3 centimeter dieper per jaar algemeen tot 18 cm .

Hoe om te groeien Edgeworthia chrysantha

Edgeworthia chrysantha , ook wel papier bush , is een vorst -tender vaste plant bladverliezende heester die wordt geteeld in een gedeeltelijk schaduwrijke bossen tuinen en landschappen . Trompetvormige , - klaver geurende bloemtrossen bloeien in de late winter tot het vroege voorjaar in wit, geel of levendig rood - oranje . Inheems in Azië , Edgeworthia chrysantha groeit tot 6 meter met een even b

Meer dan ooit