Huis Tuin

Huis Tuin

Wat eet een creosootstruik

De creosootstruik is een kleine struik inheems in Noord- Amerikaanse woestijn gebieden . In veel woestijngebieden , is het de enige plant te worden gezien voor mijl aan een stuk. Dit kan grotendeels worden toegeschreven aan extreme droogte tolerantie van de plant ; het in staat is om te leven voor twee jaar zonder water . Want het is bijna de enige fabriek rond in grote delen van de woestijn , veel insecten en dieren in de woestijn zijn afhankelijk van de creosootstruik voor voedsel of onderdak , en velen hebben zich grondig aangepast aan de struik . Kleine Zoogdieren

Kleine zoogdieren vormen de grootste consument van de creosootstruik . Prairiehazen zijn de enige bekende zoogdier aan de bladeren van de plant , die een bittere smaak hebben en alleen gegeten als jackrabbits geen andere bron van voedsel kan vinden eten. Woestijn woodrats evenals kangoeroe ratten afhankelijk van creosoot zaden als een hoofdbestanddeel van hun dieet , ook gebruik te maken van de Bush wortelstelsel voor onderdak. Andere kleine zoogdieren gebruiken ook de bush naar onderdak , maar niet echt afhankelijk van de creosoot als een bron van voedsel .
Insecten

Er is een hele woestijn ecosysteem ontwikkeld rond de creosootstruik in de insectenwereld . Meer dan 60 soorten insecten specifiek rond de pot geëvolueerd. Een voorbeeld hiervan is een wandelstok dat de creosoot nabootst van geboorte tot dood , op zoek als nieuw creosoot bladeren als ze jong en lijkt precies de oude tak groei van een creosoot eenmaal volwassen . Een soort schildluis , Tachardiella larreae , verbruikt de creosootstruik en uitscheidt lac , een stof die sommige mensen gebruiken voor het afdichten van dingen, of als lijm . Binnen dit insect - gebaseerde ecosysteem , veel van de insecten voeden zich met de creosootstruik en vele voeden elkaar .
Bees

Er zijn 22 soorten van bijen die zijn aangepast aan en specifiek en uitsluitend voeden met de creosootstruik . De creosootstruik hen afhangt voor bestuiving net zo veel als ze afhankelijk zijn van de bush voor een nectar bron .
Hagedissen

Veel hagedissen en reptielen zijn afhankelijk van de creosoot voor een schuilplaats bron , maar voor het grootste deel zijn ze niet de bush verbruikt. De chuckwalla is een uitzondering . Deze hagedis , de grootste in de Amerikaanse Zuidwesten , eet de bladeren en bloemen van de creosoot .
Menselijk gebruik

De creosoot wordt gezegd dat de meest gebruikte geneesmiddelen zijn kruid in de Noord-Amerikaanse woestijn. Het is bekend om zijn antioxiderende eigenschappen en wordt gebruikt door indianen en etnobotanisten aan een aantal kwalen te genezen . Een aantal sterfgevallen in verband gebracht met de inname van creosoot , en de FDA heeft overwogen verbod op de verkoop van het extract van de plant , maar tot op heden is het nog steeds in de handel verkrijgbaar .

Groenblijvende struiken die bloeien in Meestal Shade

Shady beplanting sites kunnen moeilijk zijn in te vullen ; veel groenblijvende struiken groeien niet of bloem als krachtig in minder dan 4 uur zonlicht per dag. Een paar soorten van groenblijvende struiken groeien goed in gedeeltelijke of zelfs volledige , schaduw blootstellingen . Wanneer geplant in een schaduwrijke deel van het landschap , bloeiende struiken voeg een beetje van kleur , vooral al

Meer dan ooit