Huis Tuin

Huis Tuin

De beste plek om Plant Arborvitae Heesters

Huiseigenaren in de hoop om hun visie op het huis van een buurman te blokkeren of maak wat privacy in hun achtertuin wenden zich vaak tot struiken levensboom . Deze evergreens kunnen groeien tot 60 meter hoog en 30 meter breed , het creëren van een schild van soorten in uw tuin . Kleinere arborvitaes kan groeien slechts 1 1/2 meter hoog , maar ze bieden nog steeds het voordeel van het hele jaar door kleur voor uw landschap . De beste plek om levensboom struiken te planten is mede afhankelijk van de variant die u selecteert . Grootte

Bij het vinden van een huis voor uw nieuwe struik , rekening houden met de omvang zal bereiken op de vervaldag. Het planten van struiken te dicht bij elkaar kunnen hun groei belemmeren wanneer ze beginnen om hun volledige potentieel te bereiken . Het planten van grote levensboom dicht bij uw huis kan het zicht op de voortuin te blokkeren ; een kleinere struik kan een betere pasvorm voor deze gebieden zijn. De grootste struiken zijn de Thuja occidentalis of Amerikaanse levensboom , die een hoogte van 45 meter en een breedte van 30 meter kan bereiken . De Platycladus orientalis of Oosterse levensboom kan groeien 25 meter hoog en 15 meter breed . Als u wilt dat een kleinschalige levensboom , uw opties zijn onder meer " Bobazam " cultivar van de Amerikaanse levensboom . Het groeit 1-3 meter hoog en breed . De " Danica " cultivar van de Thuja occidentalis heeft een maximale hoogte van 1 1 /2 meter .
Vocht en Bodem

In het algemeen levensboom genieten medium vocht en goed doorlatende grond. Sommige soorten moeten worden geplant in een gebied waar diepe bodem bestaat. Deze omvatten de Thuja occidentalis ' filiformis "of threadleaf levensboom en de Thuja occidentalis ' Sherwood Moss. " Heeft levensboom struiken niet te planten op een plek waar ze het directe effect van een gazon sprinkler zal voelen , adviseert Horticulturist Ron Smith van de North Dakota State University Extension Service .
Zones

Zorg dat u weet welke Amerikaanse ministerie van Landbouw Plant Winterhardheid Zone waar u woont voordat u een arborvitate . Deze zones komen overeen met de weersomstandigheden ervaren door verschillende delen van het land en helpen te bepalen welke struiken aan de voorwaarden kan overleven in uw omgeving. Kwekers bieden levensboom struiken voor USDA zones 2 tot en met 11 , maar planten meestal passen in een kleiner bereik van de zones . Bijvoorbeeld , kan de Sherwood Moss en threadleaf levensboom gedijen in zones 3 tot en met 7 , terwijl de Oosterse levensboom werkt in zones 6 tot en met 9 .
Zon en andere factoren

sommige levensboom vereisen volle zon , terwijl anderen gedeeltelijke schaduw kunnen verdragen . Lees planten tags of raadpleeg personeel bij uw plaatselijke kwekerij aan het licht behoeften van de cultivars u overwegen de aankoop te bepalen. Specimens die volle zon onder Danica , Degroot Spire en threadleaf levensboom . Degenen die halfschaduw aankan bevatten midget oostelijke levensboom Hetz 's , Little Gem levensboom en Rheingold levensboom . Als u in een gebied bezocht door herten woont, contact op met uw lokale extensie service voor een lijst van herten - resistente struiken geschikt is voor uw omgeving. Herten zal geen levensboom je plant verslinden in uw tuin .

Lage struiken die trekken geen Bijen & Wespen

bijen worden aangetrokken door bloemen als ze foerageren voor nectar en stuifmeel . Wespen worden aangetrokken eiwitbronnen zoals pollen , andere insecten en suikerhoudende producten . Het vermijden van struiken die bloemen te produceren zal een succesvolle aanpak van bijen te voorkomen , maar het kan niet volledig effectief voor wesp ontwijking tegen te gaan . U kan nodig zijn om andere insecten

Meer dan ooit