Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe om te groeien Indische Sage

Indiase wijsgeer ( Eupatorium perfoliatum ) is een kruid dat in het wild in drassige gebieden in de meeste delen van de Verenigde Staten en Canada groeit . De plant , die wordt gekenmerkt door zijn harige stam, gerimpelde bladeren en bittere smaak , werd vaak gebruikt door vroege kolonisten en indianen om een ​​verscheidenheid van kwalen te behandelen . Indiase wijsgeer is bekend door alternatieve namen, waaronder boneset , feverwort , kaardenbol , wilde salie zweten planten en koorts wiet . Wat je
Papieren zak
Commercial - zaad starten mix
Kleine kom
Plastic zak
Planting containers met drainage gaten nodig
Troffel
Toon meer instructies < br >
1

Harvest Indiase wijsgeer zaden van een bestaande plant na de bloei verwelken in de late zomer of vroege herfst . De zaden worden best verzameld wanneer de bloemen zijn volledig droog en de zaden zijn licht en luchtig . Als de zaden eerder worden verzameld , leg ze in een papieren zak te drogen voor een of twee weken .

Place 2 een handvol commerciële zaad starten mix in een kleine kom . Bevochtig de mix.
3

Duw de Indiase wijsgeer zaden in het midden van de vochtige - zaad starten mix . Voeg extra - zaad starten mix als de zaden worden niet volledig bedekt .
4

Knijp het overtollige vocht uit het zaad starten mix . Breng de zaden , nog steeds bedekt met zaad starten mix , een plastic zak .
5

Leg de zak in een warme omgeving, zoals de bovenkant van een koelkast , voor drie dagen. Dit laat de zaden om vocht te absorberen .
6

Bewaar de zak in de groentelade van de koelkast een tot drie maanden . Dit proces van koeling zaden bekend als stratificatie . Het proces bootst de natuur, in die zaden op de grond vallen , waar zij nog steeds begraven in vochtige grond of sneeuw tot in het voorjaar .
7

Verwijder de zaadjes uit de koelkast . Plant de zaden in zaad beginnen trays of andere planten die zijn gevuld met een goede kwaliteit , lichtgewicht potgrond .
8

Bedek de zaden licht met grond gelijk aan niet meer dan twee of drie keer de diameter van de zaden . Een dunne bodembedekking is kritiek, aangezien de zaden niet ontkiemen zonder blootstelling aan licht . In plaats van de dekking van de zaden met grond , drukt u gewoon op de zaden lichtjes in het oppervlak van de bodem. Vermijd zware of grove potgrond , die kieming kunnen remmen .
9

Plaats de containers in een zonnige omgeving waar overdag temperaturen worden gehouden tussen 70 en 85 graden Fahrenheit . Plaats de containers te dicht bij een zonnig raam , zoals direct zonlicht de zaden kan verschroeien .
10

Verplaats de containers in een donkere , koele plaats in de nacht , waar de temperatuur ongeveer 65-68 graden Fahrenheit.
11

Plant de Indiase wijsgeer zaailingen buiten in de volle zon of halfschaduw wanneer de zaailingen 3-4 centimeter lang . Laat 24 tot 36 centimeter tussen elke zaailing . Om de zaden te planten , gebruik dan een troffel om een ​​gat groot genoeg om de kluit tegemoet te komen. Plaats de zaailing in het gat en dep vervolgens de bodem zachtjes rond de wortels .
12

Water Indiase wijsgeer regelmatig , het verstrekken van voldoende water om de wortels te verzadigen tot een diepte van zes tot acht centimeter . Hoewel de plant groeit in vochtige gebieden in zijn inheemse habitat , het verdraagt ​​droogte en warmte als de bodem constant vochtig wordt gehouden.

Herb Garden Plants

Kruiden zijn planten gekweekt voor medicinaal , kruiden of aromatische toepassingen. De meeste zijn vaste planten of eenjarigen , maar sommige zijn kleine struiken . Kruiden kunnen worden geteeld in moestuinen , thematuinen of opgenomen in gemengde borders , zodat hun geuren zich vermengen met die van de bloemen . Locatie en Grondbewerking Door het groeperen van vaste planten en eenjarigen afzon

Meer dan ooit