Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe te Propageren Kaffer Limes

De vrucht van de kaffir lime tree (Citrus hystrix ) is niet erg mooi . Maar koks koesteren zijn bladeren voor gebruik in de Thaise keuken . Bladeren zijn twee -lobbig en zeer geurig als u blauwe plekken of plet ze . De wratachtige limes de boom produceert soms meerdere zaden, die als je droog en planten zullen nieuwe bomen produceren bevatten . Kaffir lime bomen zijn vrij bestoven , of erfstuk , types, zodat hun zaden zal resulteren in hetzelfde type plant als hun ouder tree.Things je nodig hebt
Kaffer kalk zaden en mes
Zeef
Window scherm
Potgrond
Veenmos , vermiculiet of zand
potten of flats
Kunststof Citrus meststof wrap
Toon meer instructies
1

Selecteer een of meer zeer rijpe kaffir limoen of de aanschaf van zaden van een catalogus of online bron . Gesneden fruit in de helft en knijp elke helft in een zeef om de zaden te vangen . Kopen van 2

Spoel de pulp uit uw zaad door het uitvoeren van de zeef onder water op kamertemperatuur en zwiepende de zaden rond zachtjes met je vingertoppen .
3

droge zaden voor 1-2 weken op een scherm in een warme , droge, donkere , goed geventileerde plaats .
4

Meng ongeveer 1 /2 kopje vermiculiet , zand en vochtig veenmos met elk kwart van alle doeleinden potgrond . Vul kleine potjes met dit mengsel en goed te bevochtigen.
5

Plant zaden 1,2 centimeter diep en 1 centimeter van elkaar . Cover potten met plastic omslag, waarin u meerdere gaten doorboord met een naald of scherp mes tip .
6

Houd uw geplaatste potten in een warme , zonnige omgeving waar de temperatuur minstens 70 graden Fahrenheit allen tijde . Verwijder het plastic wrap elke dag en water uw geplaatste potten vochtige grond te behouden . Laat de plastic wrap na kieming optreedt , 2-3 weken nadat u de zaden .
7

Zaailingen naar grotere potten wanneer ze groeien tot 2 of 3 centimeter lang , met behulp van standaard potgrond . Water een keer per week grondig weken de grond, maar waardoor het drogen tussen de gietbeurten .
8

Bemesten uw zaailingen als ze drie maanden oud . Gebruik een speciale meststof ontwikkeld voor citrusbomen en volg de instructies van het product voor de juiste menging en toepassing.

De tijd van het jaar om te groeien Edamame

Edamame , de onrijpe en groene vorm van sojabonen , zijn voedzaam en waardevol tuinbouwgewassen voor het zomerseizoen . De veelzijdige bonen kunnen jong geoogst worden voor gebruik in de hapjes en recepten , of uitgegroeid tot een volledig ontwikkeld soja voor tofu of andere sojaproducten . Sojabonen gedijen in een hete , vochtige omgeving . Hun groeiseizoen duurt een paar maanden van de lente tot

Meer dan ooit