Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe om te groeien Redstem Dogwoods uit stek

Cornus stolonifera en Cornus sericea zijn twee synoniem botanische namen voor Redstem of redosier kornoelje , dat is een soort van bloeiende struik inheems in delen van Noord-Amerika . Het wordt op grote schaal geteeld als sierplant om zijn opvallende , roodbruine bast , waarover rente anders saai midwinter bedden voegt . Zoals alle leden van het geslacht Cornus , Redstem dogwoods groeien gemakkelijk uit stek en klaar om uit te planten in de tuin in minder dan een jaar zal zijn , maar de stekken moeten worden behandeld met wroeten hormoon om de kans op een succesvolle rooting.Things You ' te verbeteren ll moet
Mattock
Horticultural zand
Tuinslang
Anvil scharen
0,2 procent IBA ( indolebutyric zuur) stekpoeder
kwast of een doek
Muls

Toon meer instructies
1

Bereid een beworteling sloot voor de Redstem kornoelje stekken in de zomer rond eind mei of begin juni voordat de struiken bloeien . Kies een site met goede drainage en gedeeltelijke zon gedurende het grootste deel van de dag het kopen van 2

Graaf een 12 - . Tot 16-inch - diepe groef met een houweel . Maak de beworteling sloot lang genoeg om 6 centimeter ruimte aan weerszijden van elke coupon verschaffen . Vul de sloot naar de top met grove tuinbouw zand . Laat water over het zand met een tuinslang tot het volledig verzadigd is.
3

Verzamel Redstem kornoelje stekken tijdens de koele ochtenduren om stress te minimaliseren op de moeder plant. Kies gezonde zijscheuten met jonge groei op het puntje en ouder , twee-jaar- oude groei aan de basis . Vermijd stekken met knoppen of actieve bloemen.
4

Meet 15-30 centimeter naar beneden vanaf de punt van de tak. Snijd de tak in een lichte hoek met een paar scherpe aambeeld scharen . Strip alle bladeren van de onderste helft van de Redstem kornoelje stekken .
5

Schraap de basis van elke Redstem kornoelje snijden met behulp van de scherpe lemmet van het aambeeld scharen . Verwijderen van een deel van de schors te meten 1-2 centimeter in lengte en 1/4-inch in de breedte. Schraap slechts genoeg blaffen af aan de lichtgroene innerlijke cambium , die een hoge concentratie van groei cellen voor root productie bevat bloot .
6

Breng een dun laagje van 0,2 procent IBA wroeten hormoon poeder langs de onderste de helft van de Redstem kornoelje stekken . Gebruik een penseel of een oude lap om de vacht van het snijden in wroeten hormoon.
7

Plaats de Redstem kornoelje stekken in de beworteling greppel om de helft van hun hoogte . Ruimte de stekken 6 centimeter uit elkaar om genoeg ruimte voor root productie. Duw de grove tuinbouw zand in rond de stekken om ze rechtop te houden .
8

Water de Redstem kornoelje stekken om de drie dagen voor de eerste maand of twee na het slaan van hen. Gelden alleen genoeg water om de top 2 centimeter zand matig vochtig houden ten alle tijden .
9

Transplant de gewortelde Redstem kornoelje stekken in de nazomer rond begin september . Zorgvuldig graven rond elke snijden met de hand en til ze uit de beworteling sloot. Verplaats ze in 1 - liter kwekerij containers gevuld met tuinaarde of plant ze direct in de grond in klimaten waar de eerste vorst valt uiterlijk op 20 oktober .
10

Houd de nieuw getransplanteerde stekken beschermd tijdens hun eerste winter . Spreid een 3 -inch - dikke laag mulch rond de basis van Redstem kornoelje stekken die direct worden geplant in de tuin . Move - container geplant stekken in een koude bak of een koude kas tot het weer opwarmt tot 68 graden F in het voorjaar.

Hoe de zorg voor een Paars Hopseed Bush

De paarse hopseed bush ( Dodonaea viscosa Purpurea ) is een winterharde plant die tot 12 meter hoog en 8 meter breed groeit . Het heeft - brons getint bladeren die vervagen tot een donkerrode - paarse tint in de herfst. De struik groeit snel en heeft weinig onderhoud nodig . Het gedijt in de volle zon of halfschaduw , en snel - doorlatende grond . Zijn dichte bladerdek maakt het een goede keuze

Meer dan ooit