Huis Tuin

Huis Tuin

Waarom is mijn Golden liguster Bruin

? Golden liguster ( Ligustrum x vicaryi ) is een compacte , aantrekkelijke struik wenselijk voor zijn kleine , heldere gele bladeren . In de schaduw , de bladeren lichtgroen . Daarom wordt vol zonlicht aanbevolen voor deze plant . Golden liguster groeit het best in Amerikaanse ministerie van Landbouw winterhardheid zones 5 tot en met 8 en bereikt een maximale hoogte van 12 meter, met een maximale breedte van 10 meter . Ziekten

anthracnose is een schimmelziekte die het hout van de struik infecteert uiteindelijk het afsnijden van de toevoer van voedingsstoffen naar de plant . De bladeren worden lichtgroen - en dan bruin - uit een gebrek aan mineralen . Na verloop van tijd , ze vallen uit de plant . Takje blight is een schimmelziekte , maar deze infecteert de bladeren - met name nieuwe opkomende bladeren . Geïnfecteerde bladeren niet openen of worden belemmerd . Vaak lijken ze verschrompeld en bruin. De beste manier om schimmelziekten te voorkomen is om je liguster planten in goed doorlatende grond en geef het voldoende ruimte voor luchtcirculatie rond de plant . Schimmeldodende sprays kan helpen voorkomen takje bacterievuur , maar de schimmel die anthracnose veroorzaakt leeft in de bodem.
Insectenplagen

De lila boorder holen in het hout van seringen en liguster , afsnijden van de nutriënten aan de bladeren van de plant . De bladeren bruin en verwelken . Mijten besmetten ook liguster struiken . De liguster mijt in het bijzonder is heel schadelijk . Deze kleine insecten zuigen het sap uit de bladeren , waardoor groeiachterstand , curling en bruinen . Insecticiden kan effectief zijn tegen zowel mijten en saai insecten maar alleen als toegepast volgens de aanwijzingen op de verpakking . Toegestane insecticiden verschillen per staat , dus contact op met uw plaatselijke tuincentrum .
Milieuaspecten

Overdreven natte grond kan dodelijk zijn voor gouden liguster zijn. Overtollig water in de bodem zorgt ervoor dat de wortels rotten , ernstig beperken de inname van water en voedingsstoffen . Schimmels die in het water leven kan ook een aanval op de wortels. Hoewel er veel water kan in de bodem , is het niet bereiken van de plant. De eerste symptomen zijn verwelking en bruin worden van de bladeren. Oedeem is een probleem veroorzaakt door te veel inname van water . Dit gebeurt wanneer er een lange periode van koel , nat of vochtig weer . De bladeren ontwikkelen water verzadigd hobbels die bruin worden . De fabriek zal herstellen van oedeem als de omstandigheden opdrogen. Planten kunnen ook herstellen van wortelrot als de schade is niet uitgebreid of beperkt is tot slechts een deel van de plant.
Shearing

Ligustrum planten worden vaak geteeld als hagen vanwege hun compacte , dichte gebladerte . Veel thuis tuinders scheren hun heggen - afgesneden nieuwe groei - om het loof te vormen tot een nette vorm . Helaas , scheren gouden liguster planten zullen sterk verminderen van de kwaliteit van de gele bladeren , volgens de Missouri Botanical Garden website. Het beste is om deze plant te laten uitgroeien tot zijn natuurlijke vorm .

Hedges die meegroeien Geen Taller Than Two Feet

Lage hagen fungeren als een discrete barrière in de tuin maar ook als sier functies in hun eigen recht . Ze houden bezoekers op paden en uit gazons zonder verstoring van het uitzicht en kan worden gebruikt om een ​​tuin functie zoals een kruidentuin bevatten . Een breed scala aan planten groeien en een haag tot 2 meter hoog . Sommige natuurlijk blijven onder die hoogte terwijl anderen kunnen worde

Meer dan ooit