Huis Tuin

Huis Tuin

Wat doet een Buxus struik eruit

? Boxwoods ( Buxus ) zijn een familie van kleine bomen en struiken met ongeveer 70 leden . Ze zijn een zeer diverse groep van planten op grote schaal gebruikt in landschappen in de Verenigde Staten . Afhankelijk van de soort , worden ze gebruikt als zowel kleine bomen voor schaduw of struiken voor borders , langs wandelpaden en voor het toevoegen van textuur. Elke soort heeft een ander uiterlijk en groeit in een verscheidenheid van locaties , over het algemeen zo ver noordelijk als Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zone 5 en als ver zuiden als zone 8 . Hoogte

Boxwoods zijn langzaam groeiende evergreens die sterk variëren in hoogte . De Amerikaanse buxus ( B. sempervirens ) is een voorbeeld van een grote buxus soort . Het gemiddeld ongeveer 10 meter hoog , maar kan zo groot als 20 meter groeien met een 15 voet spread . De Littleleaf buxus ( B. microphylla ) is een kortere bijvoorbeeld tot een soort met een maximum van 4 meter hoog en 4 meter breed . Een tussenliggende optie en een Amerikaanse buxus cultivar is de Graham Blandy ( B. " Graham Blandy " ) , een zuilvormige plant met een gemiddelde maximale hoogte van 8 meter met een 2 meter verspreid . De meeste buxus rassen vallen tussen 6 en 50 meter hoog .
Vorm

Shape is een divers gebied voor boxwoods , een kenmerk waardoor ze ideaal zijn voor de meeste tuinen . De exacte vorm is afhankelijk van de soort. Sommigen doen beter met snoeien dan anderen . Green Velvet buxus ( B. " Green Velvet " ) , een kruising tussen de Amerikaanse en Koreaanse buxus , heeft een lage - groei patroon , meestal niet meer dan 3 meter hoog met een vorm die is over het algemeen rond . Harland buxus ( B. harlandii ) is een relatief vierkante ras dat zo groot als 6 meter groeit en wordt meestal gebruikt als afdekking in de tuin . Andere rassen zijn piramidaal van vorm , ingeterpte of zuilvormige .
Bladeren

Buxus bladeren zijn over het algemeen diep groen met een leerachtige textuur . Bladeren zijn tegenover, uit twee structuren , een aan elke zijde van de steel . Hun vormen zijn tussen volledig afgerond en lancetvormig of speer gevormd . De meeste soorten hebben bladeren tussen ½ inch en 2 cm in lengte tot 1 cm breed . Een extra bonus van de buxus is hun herten -bestendig karakter . De bladeren produceren een alkaloïde dat is onaantrekkelijk , soms giftig , bij inname door herten , wat betekent dat ze zelden struinden .
Groeiomstandigheden

Boxwoods gedijen in een verscheidenheid van bodem- en weersomstandigheden , waardoor ze ideaal zijn voor de meeste gebieden van de Verenigde Staten . Ze zijn meestal koud intolerant en het beste doen wanneer geplant in zone 5 en hoger . De grond moet rijk aan voedingsstoffen met een pH tussen alkalische en licht zuur , idealiter tussen 6,5 en 7,5 . Bovendien moet de grond licht en goed aftappen . Als er te verdichte , wortels beschadigd raken en niet in staat om water en voedingsstoffen vervoeren. Alle buxus soorten verkiezen gebieden met een voorliefde voor volle zon en bestand tegen droogte beter dan te veel vocht . Voor gebieden met extreem koude winterweer , sommige soorten zijn beter dan anderen .

Hoe om te groeien Redstem Dogwoods uit stek

Cornus stolonifera en Cornus sericea zijn twee synoniem botanische namen voor Redstem of redosier kornoelje , dat is een soort van bloeiende struik inheems in delen van Noord-Amerika . Het wordt op grote schaal geteeld als sierplant om zijn opvallende , roodbruine bast , waarover rente anders saai midwinter bedden voegt . Zoals alle leden van het geslacht Cornus , Redstem dogwoods groeien gemakkel

Meer dan ooit