Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe te Flood Soaked Boeken Restore

Boeken kan eenvoudig met waterschade in overstromingen zijn en , als ze niet snel uitgedroogd , kan de groei van schimmels en aan te moedigen. Uitdrogen boeken op de verkeerde manier kan ze permanent beschadigen. Het nemen van de tijd om te drogen ze uit de juiste manier kan uw boeken te behouden voor de komende jaren .
Wat je
Tabel fan
babyluiers Need
Papieren handdoeken (premium variëteit)

Houten plank
Bricks of zware soepblikken
Instructions
1

Bepaal het soort boek dat je mee bezig bent . Boeken die glossy pagina's of speciale coatings hebben kan alleen hersteld worden door een professional. De beste kansen van succesvolle restauratie liggen met harde kaft boeken en standaard papier. Ook als het boek is eenvoudig te vervangen , het kan niet uw tijd en moeite om de restauratie proberen waard.
2

Bepaal de omvang van de waterschade . Indien het boek is zwevend in water dagen , is het waarschijnlijk dat lijm in de binding losraakt en dit vermindert de kans op succesvolle herstel . Als het boek al is begonnen om schimmel te laten groeien , moet het niet worden hersteld thuis . Als het onvervangbaar , kan een professional de restauratie proberen . Aan de andere kant, als het boek is onlangs doorweekt en u hebt hersteld van het water snel , heb je een uitstekende kans op het drogen van het boek met succes .
3

Breng papieren handdoeken in het boek over de tien of zo pagina's . Leg een enkele laag keukenpapier om de hele pagina te dekken . Gebruik een premium merk van papieren handdoek bekend om de absorptie. Wees zeer voorzichtig bij het openen van de natte boek en draaien doorweekt pagina's omdat ze gemakkelijk scheurt . Sluit het boek op de papieren handdoeken zorgvuldig .
4

Opentrekken een baby luier en wikkel rond de buitenkant van het boek. Luiers zijn ongelooflijk absorberend en zal lont uit vocht in de omslag van het boek beter is dan een papieren handdoek . De binnenkant van de luier moeten de dekking van het boek aan te raken.
5

Lay raad over bovenkant van boek en weeg hem met stenen of blikjes . Om de absorptie van het water te helpen , de behoeften boek druk toegepast. Centreer de raad over de voorkant van de luier gewikkeld boek en plaats bakstenen of blikjes op het bord om het neer te wegen. Verwijder het bord en verander de papieren handdoeken voor verse die om de twee uur , ter vervanging van het bord als je klaar bent .
6

Ga het boek rechtop voor de ventilator om het drogen te voltooien. Als pagina's van het boek zijn slechts licht vochtig aanvoelt , verwijder de papieren handdoeken en luier . Sta het boek op zijn einde met de pagina's aangewakkerd geopend in de voorkant van een fan . Controleer boek om de twee uur tot droog te testen . Als pagina's voelen droog aan , zet de ventilator maar rechtop laten het boek voor een paar dagen om ervoor te zorgen dat de wervelkolom droog is .

De beste methode voor het drogen van uit een ondergelopen kelder

Herstellen van een overstroming kost veel hard werk en geduld . Overstromingsrisico wateren kan kelder bouwmaterialen verzwakken , te brengen in verontreinigingen en het bevorderen van de groei van gevaarlijke schimmels en meeldauw . De beste manier om uit te drogen uw kelder is in fasen om ervoor te zorgen dat fundament van uw huis niet oplopen nog meer schade , die verontreinigingen veilig verwi

Meer dan ooit