Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Plant Basics >> Content

Is een grote Lima Bean een Dicot

? Zaaddragende planten worden ingedeeld op basis van het aantal zaad laat ze hebben. Zaden die slechts een zaad blad hebben , zoals maïs , zijn eenzaadlobbigen . Zaden die ontkiemen met twee zaad bladeren, zoals bonen , zijn dicots . Grote lima bonen ( Phaseolus lunatus , ook Phaseolus limensis ) zijn een voorbeeld van een tweezaadlobbige zaad dat twee grote zaadlobben die samen het grootste deel van het zaad heeft . De voedingsstoffen opgeslagen in het limaboon zaadlobben maken ze een waardevolle bron van menselijk voedsel . Grote Lima Bonen

Lima bonen zijn eenjarige planten die oorspronkelijk uit Midden-Amerika , met hun cultuur als voedingsgewas die teruggaat tot 7000 jaar geleden . Er zijn zowel grote - en kleine zaadjes gezaaid limaboon rassen . Grote geplaatste lima bonen komen uit of struik soorten of paal bonen die hebben steun nodig om zo hoog als 16 meter groeien . Grote lima bonen groen , drogen tot wit of een gespikkelde roodachtige kleur . Bush rassen zijn " Henderson 242 " ( Phaseolus lunatus " Henderson 242 " ) en " Jackson Wonder " ( Phaseolus lunatus " Jackson Wonder " ) . Grote geplaatste pole lima bonen bevatten "Koning van de Tuin " ( Phaseolus lunatus "Koning van de Tuin " ) en " Bont Kerstmis" ( Phaseolus lunatus " Bont Christmas" ) .
Zaadmorfologie

Als je kijkt naar een gedroogde limaboon , de dunne buitenkant die is de zaadhuid , of testa . Het heeft een kleine porie , de micropyle , op de bovenste , ingesprongen kant van de boon . Het laat water het zaad voeren . De bolling is de navel , en markeert waar het zaad was verbonden aan de zaaddoos . Twee grote structuren , de zaadlobben of het zaad bladeren , maken het grootste deel van het zaad . Deze gepaarde zaadlobben maken limaboon een dicot . De dikke zaadlobben bevatten voedsel gebruikt tijdens de kieming. Uit elkaar te halen de zaadlobben door de gleuf die hen scheidt de plant embryo te zien tussen de twee zaadlobben .
Zaadontkieming

Lima bonen hebben water , zuurstof en temperaturen tussen 65 en 80 graden Fahrenheit te ontkiemen . Onder veldomstandigheden , wordt de grote zaad gemakkelijk beschadigd raken en de zaailing kunnen problemen ontstaan ​​hebben . De grote hoeveelheid koolhydraten opgeslagen in de zaadlobben maakt kiemende zaden kwetsbaar voor aanvallen door schimmels en bacteriën . Eerst naar voren zijn de hypocotyl , of stam, en het worteltje , of wortel. Zoals het worteltje groeit in de wortel , de zaadlobben , met het pluimpje of schiet tussen hen, trekken uit de bodem. Met de verdere groei , de echte bladeren te vergroten en de zaadlobben wegkwijnen
Voeding

Een kopje lima bonen bevat de volgende percentages van de dagelijkse minimum vereisten voor volwassenen. : 65,8 procent voor glasvezel , 24,9 procent voor ijzer , 48,5 procent voor mangaan , 20,2 procent voor magnesium , 86,5 procent voor molybdeen , 39,1 procent voor foliumzuur en 29,3 procent voor eiwit. De complexe koolhydraten lima bonen bevatten worden langzaam verbrand door het lichaam, waardoor de bonen een lage glycemische index . Elk kopje limas bevat 216 calorieën .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1002026630.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.