Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Buiten kweken >> Content

Gras plant met rode & Gele Pluimen

uvaria , algemeen bekend als gloeiend hete pook , toorts lelie of tritoma , ziet eruit als gras, maar is eigenlijk een rhizotamous vaste plant in de Lelie familie . De felgekleurde bloemen niet alleen een opvallende blikvanger in de tuin , maar vlinders en kolibries . Roodgloeiende pook is een onderbenut en ondergewaardeerd plant die een plaats in uw tuin verdient . Geschiedenis

Red - hot poken zijn afkomstig uit Afrika en zijn nauw verwant aan aloë . Ze werden voor het eerst naar Engeland gebracht in 1707 , en werden gekweekt alleen in kassen tot 1848 . Het geslacht bevat 750 soorten en is vernoemd naar Johannes Hieronymus Kniphof , 1704-1763 , een medisch professor aan de Duitse Erfurt Universiteit.
< br > Kenmerken

Red - hot poker groeit 3-5 meter hoog in graspollen -achtige overkoepelende bladeren. De soort planten hebben fel oranje bloemen die openen van de bodem en fade naar een geel- groen , het creëren van een briljante tweekleurige spike . Terwijl sommige soorten zijn bladverliezend en ontkiemen in de vroege zomer van hun rhizotamous knol , de meeste soorten zijn wintergroen
Bloemen

De langdurige bloemen - . Die verschijnen in juni of juli - zijn kleine , buisvormige en aantrekkelijk voor nectar - voeden vogels zoals Sugarbirds en sunbirds . Sommige culturen gebruik maken van de bloemen als voedsel , en beweren ze smaken zoals honing . Ze doen het goed als snijbloem . Winterbloeiers variëteiten bloeien tijdens het droge seizoen in de tropen en subtropen .
Medicinaal gebruik

Sommige soorten Kniphofia worden gebruikt in de traditionele geneeskunde in Afrika . K. parviflora wordt gemaakt in een slang afstotend . Een wortel infusie van K. Rooperi en k . laxiflora wordt medicinaal gebruikt om bepaalde borst kwalen te behandelen . De gemalen wortel is gebruikt om vrouwen te helpen bij de bevalling .
Cultuur

Kniphofia vereist rijke , goed doorlatende grond in de volle of middagzon. Het is tolerant ten opzichte van alle, maar vies bodems , en moeten worden geplant in de lente of herfst . Sinds klonten diameters van meer dan 3 meter kan bereiken in de tijd , bieden veel ruimte bij het planten . Winterhard tot USDA zones 5-10 , de meeste soorten zijn vorst tolerant , maar zijn gewond onder de 14 graden Fahrenheit . Ze zijn hitte en droogte tolerant . Roodgloeiende pook moet maandelijks worden bevrucht tijdens het groeiseizoen met een evenwichtig , voor alle doeleinden meststof . Ze vinden het leuk om regelmatig water tijdens het groeiseizoen , maar hou niet van drassige bodem. Ze kunnen worden vermeerderd door zaad of de afdeling gedaan in het vroege voorjaar . Kniphofia niet graag een keer gestoord te worden vastgesteld , en divisies kan een jaar duren om te beginnen weer te groeien .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/outdoor-growing/1002111231.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.