Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Vaste planten >> Content

Meststoffen te gebruiken op Lithodoras

Blauwe bloemen blijven ongrijpbaar in de plantenwereld. Lithodora ( Lithodora spp . ) , Ook bekend als paars gromwell , tapijten de lente tuin in briljante echte blauw . Wanneer geplant in een goed voorbereid terrein, is dit weinig onderhoud , struikachtige bodembedekkers vergt weinig bemesting . Als extra voedingsstoffen nodig zijn , te weten welke type meststof te gebruiken en hoe het te gebruiken draagt ​​bij aan een lange levensduur en gezondheid paars gromwell 's . Aanwijzingen voor een goede gezondheid

Wanneer geplant in de bodem die al zijn noodzakelijke nutriënten , gezondheid paars gromwell 's schijnt door . De smalle , 1 -inch gebladerte brengt vitaliteit door de diepe groene kleur van zijn dichte bladeren. Normaal groeit 3-4 centimeter lang , maar het bereiken van 6 tot 12 centimeter in hoogte toen krap voor de ruimte , een enkele plant kan verspreiden 2-3 voeten . Donker , weldoorvoede gromwell loof draagt ​​een wolk van kleine , 1/2-inch bloemen die fel blauw uitstralen . De bloesems bedekken de plant in het late voorjaar en ga verder met sporadische bloei door het groeiseizoen .
Voorbereiding bij de aanplant

Een sleutel tot het optimaliseren van de gezondheid van paars gromwell ligt in de voorbereiding van de aanplant plaats . Bodem moet een neutrale tot zure pH voor de plant om noodzakelijke voedingsstoffen . In alkalische grond , paars gromwell worstelt . Nemen - zuur bemoedigend organisch materiaal zoals turf in de grond voor het planten. Veenmos verlaagt pH van de bodem , voorwaarden bodem en verbetert de afwatering . Een goed gedraineerde , zure site is essentieel voor de gezondheid paars gromwell 's . Met de juiste voorbereiding van de grond , de plant heeft weinig extra mest te blijven goed gevoed . Hardy in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 5 tot en met 9 , afhankelijk van de soort , paars gromwell groeit en bloeit best in de volle zon plaatsen . In warme zuidelijke gebieden , koele schaduw is een must .
Lopende Evaluatie

goed gevoed paars gromwell gedijt te verspreiden onder de contouren van de tuin. Het dekens open gebieden , gordijnen over rotsen en paden over de tuin randen. Als gebladerte krijgt een gele tint , kan bevruchting nodig zijn. Controleer eerst om zeker te zijn bodem is niet drassige of overdreven droog . Corrigeer beide situaties voor bemesten met een zuur - vormende meststof . Katoenzaad maaltijd is een natuurlijke , zuur - gebouw product dat slow-release voedingsstoffen levert aan - zuurminnende planten voeden. Bereken de oppervlakte van uw gromwell kleppen en katoenzaadmeel met een snelheid gelijk aan 2 tot 5 pond per 1000 vierkante meter uit te zenden. Draag altijd handschoenen en beschermende kleding bij het werken met meststoffen, zelfs natuurlijke tanden. Katoenzaadmeel worden toegepast als nodig is gedurende het jaar . De voedingsstoffen zijn direct beschikbaar wanneer bodems zijn warm .
Making a Move

Als je paarse gromwell ziet er consequent ongezond , kan een overstap naar een meer gastvrije locatie nodig zijn. De plant is gevoelig voor wortelrot in slecht gedraineerde gebieden en koude schade overdreven blootgesteld sites. Als voorbereiding ontbrak , het is niet te laat . Een optie is om de plant heffen en bereid doorlatende, zure grond . Nemen veenmos en katoenzaadmeel vooraf. Verplanten of renovatie moet worden gedaan , terwijl de plant slapende , maar de grond blijft bevroren toestand. Houd zo veel aarde mogelijk met elke plant . Paars gromwell tolereert geen blote wortel verplanten . In een vruchtbare , zure omgeving , gezonde gromwell self- zaden en verspreidt zich vrij om een prachtige lente deken van blauw maken .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-perennials/1002024100.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.