Huis Tuin

Huis Tuin

Zijn Hippeastrums Vaste planten of Eenjarigen

? Een eenjarige plant is er een die duurt een groeiseizoen . Het gaat van zaad te planten en terug naar een zaad met de plant sterven aan het einde van het seizoen . Een vaste plant is er een die terug komt jaar na jaar van eeuwige wortels , knollen , bollen of andere opslag organen. Amaryllis ( Hippeastrum spp . ) Hebben een vaste aanwezigheid in de grote bol die bloemen produceert en laat elk jaar . Over Amaryllis

Carolus Linnaeus , de vader van de moderne fabriek indeling , gaf de naam " Amaryllis " om bloembollen ontdekt in zowel Afrika als Zuid-Amerika . Later , botanici ontdekten de Afrikaanse planten waren niet nauw verwant aan de Zuid-Amerikaanse bollen . De Nieuwe Wereld planten werden omgedoopt Hippeastrum . Echter , de algemene naam van amaryllis steeds worden gebruikt voor hen. De volwassen planten met grote meerjarige bollen worden gemakkelijk vervoerd wanneer de bollen zijn slapende , zodat ze doorstaan ​​lange zeereizen te gaan van hun eigen huizen in Europa . Hybridisatie begon in het midden van de jaren 1700 . Talrijke soorten interbred de grootbloemige opzichtig hybriden produceren in vele kleurencombinaties.
The Perennial Bulb

Amaryllis bollen kan een lange tijd leven . Marc Hachadourian , conservator bij de Brooklyn Botanical Garden geïnterviewd in een " New York Times " mei 2008 artikel aangehaald bollen geplant in Zuid-en Caribische tuinen waarvan bekend is dat meer dan 100 jaar oud te zijn . Amaryllis produceren kleinere bolletjes , die je kan scheiden van de moeder lamp. Amaryllis buiten groeien in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 8 tot en met 10 . Ze kunnen overal worden gekweekt als kuipplant gebracht binnen voor de winter bescherming . De bollen gaan slapende in de winter.
Seed Production

Vaste planten nodig hebben om zaden aan het soort succes bestendigen produceren . Amaryllis zijn gemakkelijk te bestuiven en hybridiseren . Na de rustperiode voorbij , de lamp stuurt tot een tot meerdere bloemstelen afhankelijk van de grootte van de lamp . Als u twee afzonderlijke klonen van amaryllis , bestuiven de bloemen door het plukken van een meeldraden met stuifmeel - dragende helmknop van een plant en het gebruik ervan als een penseel om het stuifmeel over te dragen aan de centrale stigma van een andere plant . Als het kruis neemt , een groene , afgeronde zaaddoos begint zich te vormen nadat de bloem valt af . De pod lichtbruin als het droogt en splitst open voor papierachtige gevleugelde zwarte zaden onthullen. Plant de zaden terwijl ze vers zijn en te groeien uw eigen hybride zaailingen .
Bladeren

Leaf productie de eeuwige jaarlijkse cyclus voltooid. De bladeren vormen na de bloei op kamerplanten met geforceerde kiemrust. Op bloembollen geteeld in de groenvoorziening , groen strap- vormige bladeren vaak verschijnen voor de bloemsteel . De bladeren blijven groeien na de bloemen sterven , en u kunt de stengel na de bloei , tenzij zaaddozen zijn vormen te verwijderen . Laat de bladeren aan de tuinplanten te blijven tot ze sterven terug natuurlijk dus de lamp blijft sterkte en grootte met elk voorbijgaand jaar krijgen . Op bracht planten binnenshuis , dwingen rustperiode in de herfst door het geven van de plant slechts genoeg water in leven te blijven en houden het op een koele , droge plaats voor acht tot 10 weken . Verwijder de dode bladeren voordat de bloemstengel ontstaat .

Hoe te beschermen Bloembollen Van Dieren

Diverse dieren eten bloembollen , waaronder eekhoorns , muizen , woelmuizen , eekhoorns en konijnen . Eekhoorns en chipmunks meestal graven bloembollen , daarbij zichtbare beschadiging. Muizen en woelmuizen , aan de andere kant , tunnel , waardoor er geen teken van hun handwerk op het oppervlak van de bodem . Vaak is het enige teken dat muizen genieten van een lamp buffet is wanneer de bloemen nie

Meer dan ooit