Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Mint >> Content

Gebruikt voor Bergamot

Bergamot ( Monarda Didyma ) is algemeen bekend als Bee Balm, Monarda en Oswego thee , maar het is ook wel Indian Plume en Scarlet Bergamot . Deze opzichtige vaste plant is een lid van de familie Mint .
Beschrijving

Bergamot is een hoge overblijvende plant (tot 3 meter ) met opvallende rode roosjes op sterke , vierkante stengels. Het is inheems in de oostelijke Verenigde Staten . De bladeren en bloemen zijn zeer aromatisch .
In de Tuin

Als een tuin specimen , Bergamot is een aantrekkelijke toevoeging aan de achterkant van de grens. Het wordt gebruikt om kolibries , vlinders en bijen aan te trekken en maakt een uitstekende snijbloem .
Medicinale toepassingen

Door de citrussmaak bladeren , Bergamot werd gebruikt door de Oswego Indianen van New York als een thee, die ze doorgegeven aan de kolonialen . In het begin van Amerika , werd het gebruikt om de sinussen verkoudheid te wissen , te verlichten keelpijn en te behandelen.
Gebruikt Vandaag

Bergamot wordt vandaag gebruikt als een geur in parfums , om de smaak fruit gerechten en behoudt en als potpourri . De gedroogde bladeren worden nog steeds gebruikt in thee . De geur is vergelijkbaar met die van de bergamot , vandaar de naam van de bloem .
Hoe
Grow

Bergamot gedijt in vochtige grond met ochtendzon. Het kan een beetje schaduw verdragen . Het wordt gepropageerd door wortelstekken . In zones 4-10 , het is een vaste plant . Het afsnijden van de bloemhoofdjes na de eerste bloei zal produceren een tweede bloei in midden tot eind zomer .
Oogsten

Voor of vlak na de bloei, de bladeren kunnen worden geoogst . Strip de bladeren van de stengel en leg ze op een scherm of lade op een donkere, droge plaats voor een paar dagen . De bladeren kunnen vervolgens in containers worden opgeslagen voor toekomstig gebruik .

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-mint/1002131762.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.