Huis Tuin

Huis Tuin

Bodem Type Nodig om een Ligusterhaag Grow

liguster ( . Ligustrum spp ) zijn bladverliezend , groenblijvende of semi - groenblijvende struiken en bomen uit de olijf familie . Verschillende soorten liguster zijn inheems in Azië, Europa en Afrika en worden veel gebruikt in landschappen als hagen en vormbomen voor hun dichte groei . In hun oorspronkelijke habitat , liguster groeien op de randen van de bossen , berggebieden en open velden . De planten groeien optimaal bij mits hun voorkeur bodemgesteldheid . Bodem

Liguster is een winterharde plantensoorten die goed groeit met minimale zorg . Dit omvat het vermogen om te gedijen in een brede verscheidenheid aan materialen , met inbegrip van natte of droge gronden . De plant moet echter een goed gedraineerde grond en zal drassige grond niet tolereren . Ligustrum groeit ook in slecht vruchtbare en droge bodem maar moet nog een goede drainage .
Drainage Test

Controleer bodem drainage vóór de aanplant te verbeteren indien nodig. Bodemdrainage verwijst naar de snelheid waarmee water zich van de plantenwortels in de grond . Graaf een 16-inch - diep gat in de beoogde planten gebied en vul het met water . In een bodem met een snelle drainage, zal het water uit drain in ongeveer een uur . Als water kan tot een paar uur uitlekken , de bodem heeft een goede drainage . In een slecht gedraineerde site, zal het een dag of langer duren voordat al het water af te voeren .
Slechte drainage Nadelen

Groeiende planten dat lagere tolerantie hebben op overmatige bodemvocht , zoals liguster , in slecht gedraineerde bodems beïnvloedt de algehele gezondheid van planten. Het vocht vermindert de toevoer van zuurstof naar de wortels en geleidelijk verstikt de plant. Kleigronden zijn vaak slecht gedraineerde in de natuur. Een constant natte gebied rond de wortelzone maakt planten zeer gevoelig voor infectie door wortelrot schimmels en is waarschijnlijk ook een tekort aan ijzer in de plant te creëren.
Verbetering Drainage

Een van de makkelijkste manieren om de bodem drainage te verbeteren vóór de aanplant Ligustrum is een wijziging van de beplanting site met organisch materiaal. De toevoeging van organische stof verbetert niet alleen waterretentiecapaciteit in zeer snel aftappen bodems zoals zand , maar helpt de zware kleigronden sneller leeg door het doorbreken van verdichting en de verbetering van de bodem textuur. Bij het gebruik van organische stof , niet alleen toe te voegen aan het plantgat , maar nemen het een paar meter diep in de grond in de beoogde plaats .

Ovale witte vlekken onder Hydrangea Leaves

Hortensia ( . Hydrangea spp ) worden op grote schaal gekweekt voor hun grote clusters van bloemen in de kleuren blauw , rood, roze of wit . De snelle groeiende , bladverliezende planten aan te passen aan de volledige of gedeeltelijke zon en groeien het best in vruchtbare , goed gedraineerde grond . Een schimmelinfectie veroorzaakt ovale tot ronde witte vlekken op bladeren onderzijde . Identificat

Meer dan ooit