Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> groeiende Kruiden >> Content

Mijn Dille plant is Drooping

< p > Dille is een van de makkelijkste tuin kruiden om te groeien . Een hangende planten zelden geeft ziekte , maar eerder oneigenlijk groeiomstandigheden of zelfs een normaal onderdeel van de levenscyclus van de plant. Oplossing beide problemen door het planten van dille zaad tijdens de zomer. Gebruik de pittige bladeren en bloemen in salades , pickles , sauzen en aardappel en visgerechten .
Zonlicht en water

Plant dille in de volle zon voor de beste groei . In de halfschaduw , kan de plant langzaam groeien , produceren gele bladeren of hangen . Houd de grond gelijkmatig vochtig na het planten tot kieming te versnellen . Zodra de zaden beginnen te groeien , dille gedijt in enigszins droge grond . Natte grond moedigt echte meeldauw , die een witte groei of hangende veroorzaakt. Overmatig water verdunt ook de vluchtige oliën in dille , het verminderen van zijn smaak en aroma.
Bodem en Nutriënten

Dille groeit het beste in lichte , goed doorlatende , licht zure bodem . Bodem met compost of mest voor het planten van dille zaden te wijzigen . Bemesten dille met een toepassing van 5-10-5 meststof in de zomer . Te veel kunstmest stimuleert zacht groei , die kan leiden tot de plant hangen .
Vorm en Life Cycle

Dille groeit op hoge stengels die toen vertrokken untended kan hangen . Plant dille in een gebied beschermd tegen harde wind , zodat de planten niet worden omgestoten . Knijp de planten terug om de paar weken naar compacte , bossige groei in plaats van hangend aan te moedigen . Verwijder de bloemen en gebruiken voor de beste smaak . Zodra de plant bloeit , de levensduur is voorbij en het zal beginnen te dalen .
Overwegingen

Dill planten hebben een levensduur van ongeveer zes weken na het planten van de tijd om te oogsten . Zaai de zaden continu voor een verse aanvoer van dille hele zomer lang. Hoewel dille zaden tolereren koud weer en kunnen zelf zaaien in het volgende voorjaar , dille planten zijn mals eenjarigen , gedood door de eerste val vorst. Na een koudegolf , dille droops of zwart wordt .

From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/growing-herbs/1002131384.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.