Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe te Butterscotch Bonen uit zaden groeien

Als erfstuk bonen , butterscotch bonen zijn favoriet voor het gebruik ervan in ouderwetse Boston gebakken bonen . Butterscotch bonen zijn meestal van de bush ras en, omdat ze worden beschouwd als een droge bonen , zijn de bonen links op de planten te drogen alvorens te oogsten . Grow butterscotch bonen uit zaad , zodra de temperatuur boven de 50 graden Fahrenheit.Things je nodig hebt
Butterscotch boonzaden
Schop
wijziging
Fertilizer
Mulch
Show meer instructies
planting butterscotch bonen
1

Zoek een zonnige beplanting site voor de butterscotch bonen . Idealiter zou de site moet ten minste acht tot 10 uur zon bieden dagelijks.

Graaf Pagina 2 van de bodem met behulp van een vork of een schop . De bodem, op een diepte van 16 tot 18 centimeter , moet goed gecultiveerde en vrij van stenen , stokken en alle vegetatie .

Spreid 1 kopje 5-10-10 3 meststof voor elke 50 vierkante meter van planten gebied . De meststof moet worden verwerkt in de top 6 -inch laag van de bodem met behulp van de vork of schop. Doe dit ongeveer twee weken voorafgaand aan het planten

Meng
4 2 - . . Tot 3 - inch laag humus , goed verouderd mest of gedehydrateerde compost in de top 10 tot 12 cm van de bodem < br > Goedkope 5

maken 12 - tot 14 - inch rijen in de aanplant gebied dat ongeveer 2 tot 3 meter uit elkaar . Hoe lang je de rijen hangt af van hoeveel ruimte je hebt in je tuin. Elke rij kan ongeveer 2 cm diep .
6

Plant een butterscotch boonzaad elke 2 tot 4 centimeter uit elkaar . Strooi ongeveer 1 centimeter van de bodem over de butterscotch jansbroodpitten .
7

Water de rijen grondig met een langzame , gestage spray van water tot de bodem zichtbaar wordt bevochtigd . Houd de rijen vochtig, maar niet sentimenteel met vocht . Kieming zal beginnen meestal in ongeveer zeven tot 14 dagen, afhankelijk van de groeiomstandigheden .
8

Dunne de butterscotch bean zaailingen om een plant om de 12 centimeter . Om dit te doen , gebruik een schaar en knip de plant op bodemniveau.
Zorgen voor Butterscotch Bonen
9

Weed het gebied grondig tijdens de groei van de butterscotch bonen. Onkruid kan voedingsstoffen en kostbare vocht sap uit de bodem. Zorg ervoor dat u water in de vroege ochtend en proberen om water af te houden van het gebladerte .
10

Water de planten met het equivalent van ongeveer 1 cm water per week als er geen aanvullende regenval optreedt .

11

Spreid een 2 - . tot 3 - inch laag van maaisel, stro of boomschors als mulch om vochtverlies te voorkomen en houdt onkruid neer
12

Trek de gehele boon plant als klaar om te oogsten . Plaats de planten ondersteboven te drogen verder voor nog eens twee of drie dagen .
13

Plaats de gedroogde bonen in jute zakken of verzegelde verpakking totdat u klaar bent om ze te gebruiken zijn .

Wanneer Sojabonen Pick

? Sojabonen worden wereldwijd gegroeid als een gewas veld en een groente. Sojabonen geteeld voor menselijke consumptie als groente in de peul zijn over het algemeen aangeduid met hun Japanse naam , edamame . De meeste veld sojabonen belanden in diervoeder en als een verwerkt eiwit supplement , maar de gedroogde sojabonen op gelijke wijze kunnen worden bereid zijn om andere gedroogde bonen rassen .

Meer dan ooit