Huis Tuin

Huis Tuin

Wat te planten via een loopbrug

Gebruik uw gang als een kans om een andere dimensie te creëren in uw tuin . Promenades utilitair , maar ze zijn ook een doek die je kunt gebruiken om een ​​beeld te schetsen voor uw familie , bezoekers en jezelf. Of u nu een lange , kronkelende loopbrug of een rechte en smalle pad , geef het een identiteit met planten . Geuren

planten die hangen over het pad , zodat wanneer voorbijgangers borstel tegen de plant het releases zijn geur toevoegen . Lavendel ( Lavandula spp . ) Is een visueel aantrekkelijke plant evenals een die een aangename geur produceert . Andere planten die een aangename geur zal opleveren zijn citroenverbena ( Aloysia triphylla ) , rozemarijn ( Rosmarinus officinalis ) en bijen balsem ( Monarda Didyma ) . Veel van de geurende planten ook dubbele plicht te vervullen als eetwaren , een extra traktatie, vooral als uw wandelpad leidt naar uw keuken of barbecue .
Visual Interesse

Maak een thema voor uw gang . Planning van de ervaring zal een meer samenhangende ervaring voor uw gasten te creëren . Gebruik bijvoorbeeld kleur als uw thema en lijn uw loopbrug met variaties van die kleur , samen met een paar exemplaren van een complementaire kleur . Als alternatief spelen tot het type plant en een loopbrug van tropische planten of planten geïnspireerd door de hoge woestijn . Leid je bezoekers mee op een reis waar ze de overgang door middel van verschillende hoogtes . Plant berg bloemen aan de top van het pad , weide bloemen naar het midden en het strand grassen in de buurt van het einde van het pad .
Night Interesse

moonflowers toevoegen ( Ipomoea alba ) in de buurt van uw loopbrug. Moonflowers bloeien tijdens de avonden in de zomer en herfst en produceren van zeer grote witte bloemen . De bloemen reflecteren elk omgevingslicht , waardoor de illusie van een heldere nacht . Moonflowers leveren ook een sterke geur . Bloemen die bloeien 's nachts meestal een sterkere geur te helpen bestuivers aan te trekken los , maar het is ook een gunstige eigenschap voor mensen . Andere geurige nacht bloeiers te overwegen zijn vaak teunisbloem ( Oenothera biennis ) , die grote , roze bloemen produceert , en de tabaksplant ( Nicotiana ) , die wit , roze en karmozijnrode bloemen , onder andere kleuren produceert .

Veiligheid

planten kiezen zonder doornen of stekelige takken waar mogelijk. Rozen zoals de Cecile Brunner en de gele Lady Banken zijn bijna doornloze . Wilt u een plant die iemand kunnen krassen gebruiken, zet die plant terug een redelijke afstand van de loopbrug. Misschien voeg een laag groeiende model in de voorkant van de potentieel problematische plant bezoekers uit om te dichtbij te ontmoedigen. Het is redelijk om te verwachten dat een aantal planten aan te tasten op de loopbrug gebied, dus terugsnoeien laaghangende takken hoofdletsel te voorkomen . Vermijd het planten van bomen die een overvloed aan bladeren kan vallen op de loopbrug tijdens de val .

Bloeiende wilde wijnranken

Wild , bloeiende klimplanten kunnen zowel mooi en praktisch in een tuin . Hun bovengrondse blad en bloemen worden geëvenaard door zijdelingse verspreidende wortelstelsel dat de bodem te beschermen tegen erosie en het minimaliseren van afvoer, met name op hellingen in het landschap . Wilde , bloeiende inheemse wijnstokken weinig onderhoud nodig voor het huis tuinman , omdat ze zijn aangepast aan de

Meer dan ooit