Huis Tuin

Huis Tuin

Doe Jacaranda hebben doornen

? Als u dol op paarse bloemen , en je van plan bent om een ​​jacaranda boom ( Jacaranda mimosifolia ) te planten , kan je je afvragen of zij doornen . Doornen kan een overlast in uw tuin , maar ook gevaren met zich mee . Ze kunnen eigendommen of letsel veroorzaken schade , vooral voor kinderen en huisdieren . Meestal , ze zijn moeilijk te vermijden bij het ​​snoeien van de boom. Waarom Bomen hebben doornen

Doornen zijn een evolutionaire aanpassing aan een boom te beschermen tegen roofdieren of andere dieren dat het kan leiden tot schade. Herten , bijvoorbeeld , zoeken vaak de heerlijke bladeren van struiken en bomen , maar ze zullen voorkomen dat die scherpe doornen hebben . Verscheidene soorten bloeiende bomen hebben doornen ontwikkeld als een afweermechanisme . Een voorbeeld is de boom van de zijdezijde ( Ceiba speciosa ) die groeit in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 10a door 12b .
Jacarandas niets hebt Doornen

Van de meer dan 50 soorten jacarandabomen slechts een is gegroeid in de VS , en heeft geen doornen . De jacaranda boom groeit in USDA zones 9b tot en met 11 , en hoewel het tolereert veel verschillende soorten van de bodem, het het beste doet in goed doorlatende grond .
Jacaranda stammen en takken
< br >

Jacaranda hout is heel vriendelijk en aantrekkelijk . Zonder doornen , het is grijs en glad als het jong is . Zodra de boom rijpt , ontwikkelt groeven in het hout , en zijn takken twist en knar . Als het regent , de natte takken donkerder , en hun patroon onderscheidt zich in een bijzonder mooie manier .
Jacaranda Hout is Zwakke

Hoewel ze niet hebben doornen , jacaranda bomen hebben notoir zwakke hout dat droog en gevoelig voor breuk is , vooral bij hoge windsnelheden . U kunt dode takken te verwijderen, zonder angst te worden geprikt door doornen . Geniet van de bijzondere schoonheid van uw jacaranda knoestige stam en glorierijke bloemen.

'Autumn Blaze ' Maple Problemen

Autumn Blaze , een cultivar van de hybride Freeman esdoorn , is een kruising tussen bladverliezende zilveren en rode esdoorn soorten. Voor het eerst werd geproduceerd door een Illinois in 1982 . Autumn Blaze esdoorns zijn hoog aangeschreven voor hun schaduw geven van capaciteit op het gebied van de volle zon , hun kleurrijke herfst rood naar oranje bladeren die groeien tot 5 centimeter lang en hun

Meer dan ooit