Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe Ver naar Plant Leyland Cypress Uit een oprit

? Leyland cypres ( x Cypressocyparis leylandii of x Cuprocyparis leylandii ) , winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 6 tot en met 10 , is een winterharde groenblijvende boom met een piramidale tot zuilvorm . Het groeit snel , makkelijk te verzorgen en populair voor voering opritten en paden . De planten groeien gemakkelijk 60 tot 70 voet , maar kan worden gesnoeid kleiner blijven . Voor oprit landschapsarchitectuur , bepalen afstand tussen cipressen en oprit volgens de spread ( breedte ) van de boom . Cypress Tussenruimte

Leyland cypres heeft een volwassen spreiding van 10 tot 15 voet . Dit betekent dat haar infuus lijn - de denkbeeldige cirkel gevormd door de omtrek van haar volwassen kroon - ook zal hebben een diameter zo groot als 15 voet . Bij het planten van jonge cipres een oprit grenzen , zorg voor minimaal 7-1/2 voet tussen de boom en de rand van de oprit naar de boom volwassen verspreiden en wortel run tegemoet . Afhankelijk van de breedte van de oprit , is het zinvol om nog meer ruimte , om ruimte te bieden voor de auto deuren worden geopend, voetgangers passeren , etc.
Cypress en Opritten

Met behulp van Leyland cypres een oprit grenzen heeft vele voordelen . De cipreswortels filter afstromend water uit de harde asfalt of beton oppervlak , het beperken van de hoeveelheid afvalmateriaal dat gaat in de lokale onweersafvoerkanalen . De grote evergreens dienen als windscherm en sneeuw pauzes in koudere delen van het land , de bescherming van voertuigen en de nabijgelegen gebouwen. Zij bieden ook dekking voor vogels, insecten en kleine zoogdieren . Als het gebied grenzend aan de oprit lichtjes helt , een lijn van Leland cipressen biedt ook erosiebestrijding .
Leyland Cultuur

Bomen geplant in de buurt opritten en andere veel verkeer , kan harde oppervlakken locaties aanzienlijke ecologische stress ondervinden van vervuiling en trillingen . Goede cultuur minimaliseert die stress . Cypress is aanpasbaar aan een breed scala van bodemgesteldheid , maar gedijt het best in de volle zon en goed doorlatende grond. Mulch onder de bomen om onkruid die concurreren voor vocht en voedingsstoffen te beheersen , maar niet toestaan ​​dat de mulch om de stammen te raken , want dit bevordert de verspreiding van schimmelziekten . Snoeien om de gewenste vorm en hoogte te handhaven, maar snoeien tijdens de heetste delen van de zomer te vermijden , omdat dit legt extra nadruk op de planten .
Cypress Variatie

Leyland cypres heeft geleid tot vele cultivars , vooral met goud of goud - groen blad , waarvan sommige goed wanneer gebruikt grens opritten . One, de compacte ' Robinson's Gold " ( x Cupressocyparis leylandii of x Cuprocyparis leylandii " Robinson 's Gold " ) , beschikt over verschillende tinten van gouden gebladerte op een ietwat conische boom. De boom groeit tot 25 meter hoog met 10 meter breed in 20 jaar. Te planten door een oprit , zodat ten minste 5 meter of meer tussen de romp en de oprit rand .

Moer Trees for the Desert

Als u woont in de woestijn en willen notenbomen groeien , zijn je keuzes beperkt ; slechts een paar soorten kunnen de hitte, eindeloze zonneschijn , droge klimaat en het potentieel voor late vorst behandelen . Notenbomen in de woestijn vereisen een goede drainage en diepe bodems. Ze vereisen ook regelmatig water . Het kiezen van de juiste boom Als u in Sunset zones 10 , 12 of 13 woont , de woest

Meer dan ooit