Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Repair & Maintenance >> timmerwerk >> Content

Basic Timmerwerk : Huis Framing

Framing timmerlieden bouwen van een huis skelet , het onthullen van een eerste glimp van de uiteindelijke vorm van de structuur . Hoewel het beheersen van complexe framing taken vereist jaren van studie en praktijk , basis skeletbouw is binnen het bereik van de meeste doe-het -zelf- bouwers. Moderne stok kader huizen bestaan ​​uit een logisch systeem van rechtop en horizontale framing leden opgebouwd uit direct beschikbaar, standaard -size hout , genaamd dimensionale hout . Met een begrip van de fundamentele framing timmerwerk , kunt u deelnemen aan de bouw van uw huis of vertrouwen beheren ingehuurde aannemers. Foundation en Floor Framing

Carpenters beginnen skeletbouw door het bouwen van de eerste vloer van het huis of het aansluiten muur framing op een bestaande fundering . Overwegende verhoogde stichting systemen , zoals stamcellen muren en steunvoeten , vereisen horizontale vloer frame en vloeren, plaat funderingssystemen direct ondersteunen zowel omtrek en binnenmuren. Hout of vervaardigd balken overspannen de open ruimte van een verhoogde vloer , dragen de last van de binnenwand framing en een vlak, ondersteunende oppervlak voor vloer vloeren en afgewerkt bekledingen . Aan de andere kant , timmerlieden gebruiken gespecialiseerde bevestigingsmiddelen of bouten om direct vast wand framing eenheden , genaamd stud wanden , een plaat.
The Stud Muur

De stud wand is het primaire bouweenheid van een conventioneel , stok framestructuur . Stud wanden bestaan ​​in hoofdzaak uit een reeks verticale planken , genaamd studs , ingeklemd tussen horizontale planken , genaamd platen . Voor de meeste doeleinden , zowel studs en platen zijn 1 1/2-by-3 1/2-inch hout , of 2 - door - 4 - inch hout . Om de sterkte , stabiliteit en eenvoudige installatie van afwerking materialen , zoals gipsplaten , timmerlieden ruimte studs op regelmatige tijdstippen , meestal 16 of 24 centimeter centrum te waarborgen. Timmerlieden installeren balken over grote openingen , zoals raam-en deuropeningen , om structurele lasten effectief te verspreiden .
Dragende vs Scheidingswand

De termen dragende muur en scheidingswand snel over de grond bij elke bouw timmer of verbouwing project . Dragende muren letterlijk dragen de structurele belasting van alle bouw- leden en krachten boven hen . Scheidingswanden dragen geen belasting , maar gewoon een afscheiding tussen afzonderlijke ruimten. Headers , de balken die overspanning over raam-en deuropeningen , zijn een essentieel onderdeel van de dragende muren. De dikke balken accepteren en distribueren van de belasting van het dak van de structuur en andere belastingen structurele instorting te voorkomen . Zo , dragende muren vereisen ook speciale aandacht aan de verankering aan hun onderste platen, die de muren veilig verbinding maken met een vloer of stichting .
Dak Structures

Dakstructuren bestaan ​​uit meerdere eenheden framing , met name een ruiter , die de top van een dak en balken vormt de schuine leden die hechten aan de nok aan een einde en de wanden van de constructie aan de andere kant . Af en toe , een horizontale framing lid , een zogenaamde balk , strekt zich uit tussen bijbehorende spanten . Omdat de bouw van een dak van ruiter , spanten en balken is tijdrovend en vergt veel vaardigheid, de meeste framing timmerlieden en huiseigenaren gebruik gefabriceerde dakbedekking eenheden , genaamd spanten , een daklijst construeren. Geproduceerd in een consistente , fabriek milieu , spanten bestaan ​​uit spanten en balken verbonden door metalen beugels . Ontworpen voor prestaties en het gemak van installatie , spanten meestal geld besparen voor zowel professionele bouwers en doe-het -zelf timmerlieden .


From:http://tuin.98905.com/home-repair-maintenance/carpentry/1002067734.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.