Huis Tuin

Huis Tuin

Waarom Earwigs Live in Daylily Stelen

? ( . Hemerocallis spp ) Hoewel oorwormen soms worden gezien als nuttige insecten , als je ze vinden in uw daglelie stelen ze worden beschouwd als ongedierte . Aanvallen daglelies en andere bloemen , waaronder zinnia ( Zinnia spp . ) En dahlia ( Dahlia spp . ) , Oorwormen verbergen overdag en diervoeders in de nacht. Als een van die verbergen ruimtes is uw daglelie stengels, beheren het probleem direct aan uw tuin te beschermen. Preventieve Zorg

goede verzorging maakt uw daglelies gezonde planten bereid om te vechten en te herstellen van ongedierte , zoals oorwormen . Daglelie planten gedijen in gebieden die de volle zon te bieden tot halfschaduw . Voor succesvolle ontwikkeling , onderhoud vochtige , goed drainage , leemachtige grond enigszins zure pH en een aanzienlijke hoeveelheid organisch gehalte . Daglelies presteren het beste wanneer geplant in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot en met 10 .
Plagen

Oorwormen zijn gemakkelijk te herkennen . Deze plagen zijn een rood - bruine tint met instanties meten ongeveer 3/4 inch in lengte. Daarnaast oorwormen weer handelsmerk tangen of scharen , op de rug puntje van hun lichaam. Deze plagen verdwijnen overdag , wanneer ze op zoek naar koele, donkere , vochtige plekken te verbergen . 'S nachts , ze ontstaan ​​en zich voeden met planten , zoals bloemen en zacht fruit , evenals rottend organisch materiaal . Ze eten ook andere insecten , zoals bladluizen , dat is waarom ze soms worden beschouwd als heilzaam .
Effecten

Oorwormen voeden op uw daglelie bloemen kan leiden tot uitgebreide beschadiging. Beschouwd als " vraatzuchtige feeders , " volgens de Universiteit van Californië Statewide Integrated Pest Management Program , zijn oorwormen kauwen bugs die plantenweefsel eten. Uw daglelies zal waarschijnlijk eindigen met schade aan de bloemblaadjes en bladeren , inclusief flarden randen , gaten en gekauwd stengels. Oorwormen ' snel eten en de daaruit voortvloeiende ernstige schade kan verwoesting veroorzaken in uw landschap , vooral als je een tuin met een verscheidenheid aan planten die zij genieten , zoals zinnia's en dahlia's , die gedijen in alle Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones .


Controle

management begint met een schone tuinieren ruimte bij de bestrijding van oorwormen . Reinigen en te vernietigen plantenresten , en houd je ruimte vrij van mulch , indien mogelijk , om oorwormen af te schrikken. Daarnaast is de monitor planten regelmatig en de bestrijding van andere insectenplagen te voorkomen dat de geboden oorwormen met extra voedsel .

Voor bestaande oorwormen , scatter vallen in uw tuin . Maak vallen door toevoeging van 1 /2 cm olie op korte blikjes en drukken ze in de grond , suggereert de UC IPM . U kunt de vallen legen en voeg verse olie als ze oorwormen verzamelen. Omdat deze plagen uw tuin kunnen profiteren door zich te voeden op andere plagen , waardoor ze uit de buurt van de gewenste planten zonder ze te behandelen chemisch is een goed beheer- methode.

Gele Paddestoel op een eik

Er zijn enkele honderden soorten eik ( Quercus spp . ) Die groeien in gematigde klimaten over de hele wereld . Deze bomen staan ​​bekend om hun indrukwekkende hoogte , dikke stam en hout -hout . Eikenhout is geschikt voor gebruik in een verscheidenheid van bouwprojecten , zoals spoorwegen en schepen , en het kan ook worden vervaardigd in meubels en andere objecten . Geel schimmel groeit op een lev

Meer dan ooit