Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> Energie-efficiënte huizen >> Content

DIY Kleine verdampingskoeler

adiabatische koelers zijn zeer effectief in gebieden met warme , droge lucht en een lage luchtvochtigheid. In termen van energie-efficiëntie , het is een veel meer kosteneffectieve oplossing in vergelijking met typische air- conditioning systemen, met name voor kleinere woonruimtes. Adiabatische koelers , ook wel moeras koelers , koele buitenlucht door het passeren van het over - water verzadigde pads, waardoor de inkomende lucht tussen de 15 - graden tot 40 graden Fahrenheit cooler.Things je nodig hebt
18 - liter plastic voorraadbak < br > 12V auto koeler fan
Marker pen en schroeven en ringen
Duct tape
Kunststof - snijmes
Boor
LEGO stenen
Kabelbinders
Aspen pad < br > PVC pijp
12V fontein pomp
Toon meer instructies
1

Plaats de ventilator op zijn kop in de bunker , zodat de ventilator hoofd drukt stevig tegen de voorzijde van de bak , en tegelijkertijd zorgen voor de basis van de ventilator stand zal stevig drukken tegen de bin deksel gesloten . kopen van 2

Teken de omtrek van de ventilator hoofd op de binnenkant voorkant van de bunker . Voeg voorlopige gat vlekken op de binnenkant van het deksel , waarbij de ventilator stand uiteindelijk zal worden vastgezet .

Met 3 een scherp mes gesneden plastic , maak een cirkelvormig gat aan de voorkant van bin ongeveer een halve inch binnen het gemarkeerde lijn .
4

Boor schroefgaten via de gemarkeerde plaatsen op de cover .

Bolt 5 op de ventilator om het deksel met schroeven , ringen en duct tape . De ventilator kop moet precies rusten in het gat.
6

Pas de LEGO stukken in twee bijpassende rechthoekige frames met ondersteunende LEGO stutten verticaal geplaatst op het middenveld voor extra stabiliteit . Het frame partijen moeten ongeveer 3 centimeter kleiner dan de achterzijde van de bak zijn.
7

zagen op maat een Aspen pad en comprimeren tussen de twee LEGO frames , zet deze vast met kabelbinders . < br >
8

Snijd de juiste lengte van de PVC-buis en boor een aantal gelijkmatig verdeelde kleine gaatjes langs de ene kant en afdichting aan de ene kant .
9

Verwerk de PVC- pijp , gaten naar beneden , op de top van de LEGO frame en vast met kabelbinders .
10

Bevestig vier gelijkmatig verdeeld LEGO staat langs de onderkant van het frame zodat het kan vrij - staan ​​dicht bij de achterkant van de opbergbox .
11

Mark uit een rechthoekig gat aan de achterkant van de opbergbox van gelijke grootte aan het frame , en knip ongeveer een halve inch binnen het gemarkeerde lijn .
12

laat de fontein pomp naar de PVC-buis en zet de verbinding met duct tape .
13

Boor een kleine opening langs de rand van de bak deksel aan op een stopcontact om de macht van de pomp mogelijk te maken < br >

lood .
14

Vul de voorraadbak met twee liter water , plaats het deksel op de bak en sluit de ventilator en de pomp leidt tot macht oulets .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/energy-efficient-homes/1002118950.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.