Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe om te groeien Fatsia Van Seed

Fatsia japonica of Japanse Aralia , charmes tuinders met zijn grote , gelobde bladeren en uitgestrekte groeiwijze want het voegt een dramatisch element aan sier landschapsarchitectuur. De struiken groeien moeiteloos uit zaad en uiteindelijk een volwassen hoogte van 6 tot 10 meter indien geplant in een deels schaduwrijke bed met vruchtbare grond en enige bescherming tegen sterke wind te bereiken . De zaden , moet echter worden vers gezaaid en warm gehouden , vochtig en in de buurt van fel licht om betrouwbare germination.Things je nodig hebt
Kom
Mesh vergiet
3 1/2-inch starter potten
Potgrond
Compost
Medium - gruiszand
Voortplanting warming mat
plastic wrap
8 -inch - deep plastic potten
Toon meer instructies
1

Oogst een cluster van fruit uit een volwassen Fatsia japonica struik in de herfst , wanneer het vlees wordt zwartachtig - paars en de individuele vrucht zacht aanvoelt wanneer ingedrukt.

Plaats Pagina 2 het fruit in een kom water op kamertemperatuur . Plet het fruit tussen je vingers om het vlees los te maken. Week de fruit voor 24 uur . Giet de kom in een maas vergiet . Halen uit de kleine , spitse zaden .
3

Zaai de Fatsia japonica zaden in 3 1/2-inch starter potten gevuld met gelijke delen potgrond , compost en middelgrote korrel zand. Zaai een zaad in elke pot een diepte van 1 cm . Giet 6 of 7 eetl . water in elke pot .

Schik
4 de starter potten op de top van een vermeerdering warming mat in de buurt van een groot raam met volledige blootstelling aan de zon voor zes tot acht uur per dag. Draperen plastic folie over de starter potten om vocht en warmte rond de zaden houden . Stel de propagatie opwarming mat tot 80 F.
5

Water elke starter pot met 6 of 7 eetl . van water wanneer de grond droog aanvoelt 1/4 inch onder de oppervlakte , die ongeveer gebeurt elke drie tot vijf dagen . Handhaaf vocht bij dit niveau voor, tijdens en na het ontkiemen .

Horloge
6 kieming binnen twee tot vier weken . Verwijder het plastic zodra de zaailingen ontstaan ​​. Houd de starter potten op de propagatie van de aarde mat voor een tot twee weken na de zaailingen ontstaan ​​.
7

Transplant de Fatsia japonica zaailingen in 8 -inch - deep plastic potten gevuld met potgrond zodra ze bereiken 3 cm in hoogte . Houd de jonge planten in een warme , beschutte plek tot bodem temperaturen oplopen tot 70 V , dan plant ze in een deels schaduwrijke bed met vruchtbare grond .

Raspberry Heesters

Griekse mythe gaat dat frambozen struiken ging tegen het dragen van witte vruchten in rood als een nimf prikte haar vinger op een doorn , het kleuren van de bessen . Frambozen planten worden zowel geteeld en in het wild groeien . De beloning van het trotseren van hun naaldachtige projecties is een taart , zoete vrucht die desserts smaakstoffen of is heerlijk rauw gegeten . Cane Groei Terwijl fra

Meer dan ooit