Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> bomen >>

Alternatief voor Birch & Espen

Hoewel berken ( . Betula spp ) en Aspen ( . Populus spp ) bomen kunnen worden gewaardeerd voor hun opzichtige schors en bladeren vallen , niet elke tuin is geschikt voor de teelt van deze soorten. Meest geteelde berken bomen zijn winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw ( USDA ) planten winterhardheid zones 2 tot en met 6 . Dus als je in een hogere zone , het vinden van een boom die is winterhard in een milder klimaat noodzakelijk is . Zoals voor espen , waarvan de meeste zijn winterhard in USDA zones 1-8 , niet veel gedijen buiten hun natuurlijke habitat , volgens de website van de Colorado State University Cooperative Extension . Degenen die kunnen wonen minder dan 20 jaar , en espen zijn gevoelig voor ziekten en plagen . Witte Schors

Als je hunkert naar het contrast van de witte schors met uw landschap , plant een " Bloodgood " Londen plataan ( Platanus × hispanica ' Bloodgood ' ) . Deze hybride heeft een crèmekleurige schors en groeit tot 65 meter hoog . Winterhard in USDA zones 5-8 , de bladverliezende boom heeft bladeren die goud of koper in de herfst verkleurt maplelike . Het groeit het best in een vochtige plaats .
Opzichtige Bark

Als opzichtige schors bovenaan de lijst , rekening houden met de hedge esdoorn ( Acer campestre ) . Een 35 meter hoge , loofboom , de hedge esdoorn is diep gegroefd , donkergrijze schors gecompenseerd door donker blad . Het is winterhard in USDA zones 5 tot 8a en verdraagt ​​schaduw . Een ander alternatief , Japanse boom sering ( Syringa reticulata ) heeft bast in de kleuren roodbruin Die boom groeit tot 35 meter hoog en is winterhard in USDA zones 4 tot 7a . Hij bloeit met geurende bloemen en gedijt in vochtige , alkalische grond .
Gele bladeren vallen

Bigleaf esdoorn ( Acer macrophyllum ) en haagbeuk ( Carpinus betulus ) zijn opties die de val kleur gemeen espen en berken bieden . Het bereiken van een hoogte van 80 meter , bigleaf esdoorn heeft bladeren die in de herfst fel geel en goud draaien . De Noord-Amerikaanse inheemse groeit het beste in goed drainerende , vochtige grond , maar het verdraagt ​​droogte . Het is winterhard in USDA zones 7 tot en met 10 . De bladeren van de haagbeuk draaien ook geel en goud in de herfst . Hardy in USDA zones 4 tot 7, wordt de boom 60 meter hoog en geeft de voorkeur vochtige grond . Zijn dichte gebladerte maakt het nuttig voor de screening of hagen .
Opzichtige Gebladerte

Als een val kleur , zolang het is opzichtig als een ratelpopulier of berken zal doen, dan een bloeiende sierpeer ( Pyrus calleryana ) is een alternatief . De bladverliezende boom toont rood , geel en paars blad in de herfst en een overvloed aan geurige bloemen in de lente . Bloeiende sierpeer groeit tot 50 meter hoog en is winterhard in USDA zones 5 tot en met 9 . Een andere optie is de Europese lijsterbes ( Sorbus aucuparia ) , het dichte gebladerte van die overgaat brons , geel en rood in de herfst . Een 30 meter hoge boom , hij groeit goed in zonnige , goed gedraineerde sites en is winterhard in USDA zones 3 ter tot 6b .

Dwerg Grapefruit Care

Dwerg citrus bomen kunnen groeien onder verschillende omstandigheden . Bij koud weer klimaten , kunt u dwerg citrus bomen groeien als kamerplanten , of u kunt ze behandelen als outdoor potplanten seizoen en breng ze binnenshuis alleen tijdens koud weer . In warmere klimaten , kunnen deze planten worden opgepot buiten het hele jaar door , of ze kunnen worden geplant in de grond . U kunt dwerg grape

Meer dan ooit