Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> bomen >> Content

Hoe om te ontkiemen Agathis Robusta

Afkomstig uit Australië , de Queensland Kauri ( Agathis robusta ) , ook bekend als dammar grenen , van nature groeit in bossen en regenwouden . Deze groenblijvende boom reikt 80-140 meter hoog met een spreiding van 15 tot 30 voet , waardoor het een smalle gewoonte. De slanke , eironde blad loopt roodachtig bruin en draai donkergroen als ze volwassen worden , zich uit tegen de grijs- bruine bast . Bloeiende in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 10 , de Queensland kauri vereist volledige gedeeltelijke zon en de hoge luchtvochtigheid, maar zal groeien in vrijwel elke grondsoort . Hun afgeronde kegels produceren gevleugelde zaden, die ontkiemen onder de juiste conditions.Things Je
9 -by - 13-inch pan
Stoffen zak of kussensloop
Kom
6 -inch plastic pot < Need br > Zaailing potgrond
Gieter
Plastic wrap
10-10-10 in water oplosbare meststof
Toon meer instructies
1

Verzamel kegels van de Queensland kauri zodra ze weer helemaal bruin en een paar beginnen te openen . Kijk voor kegels die gesloten blijven . Pak een kegel in een hand terwijl de tak in de andere . Draai de conus voorzichtig te trekken van de tak . Kopen van 2

Plaats de kegels in een enkele laag in een 9 -by - 13-inch taart pan . Zet de pan in direct zonlicht in een ruimte met een temperatuur van 75 tot 120 ° Fahrenheit . Laat de pan te zitten voor 2-4 dagen om de kegels om te drogen en open .

Plaats
3 de open kegels in een stoffen zak of kussensloop . Houd de opening van de zak gesloten is, en schud de zak zwaar om de zaden uit de kegels verjagen . Open de zak en zet hem binnenstebuiten , gieten de inhoud ervan terug in de pan .
4

Vul een kom half vol met water . Kies door het plantmateriaal in de pan , en trek de gevleugelde zaden. Plaats de zaden in het water , porren neer met je vinger om ze volledig onderdompelen . Gooi de kegels en puin . Laat de zaden voor 24 uur weken .
5

Vul een 6 -inch plastic pot tot 1 1/2 cm onder de top met zaailing potgrond . Gebruik een pot die drainage gaten bevat in zijn bodem . Aanstampen van de bodem naar beneden om eventuele grote luchtbellen te verwijderen . Vul de pot met water , en wachten tot het naar beneden dringen in de bodem . Vul de pot met water 2:58 keer dat de mix grondig vochtig , maar niet vochtig . Herhaal dit proces om een pot te bereiden voor elk zaadje dat je wenst te planten .
6

Poke een 1 -inch - diep gat in het midden van de bodem met je wijsvinger . Verwijder een zaad uit de kom met water . Breng het zaad in het midden van het gat met de punt aan de onderkant en de waaiervormige vleugel boven . Stel de diepte gat zo nodig naar de top van de vleugel 1/4 inch onder het oppervlak van de bodem positioneren . Opvulling het plantgat met aarde , en aanstampen het zachtjes naar beneden . Herhaal dit proces om extra zaden te planten .
7

Stretch plastic wrap strak over de top van de pot . Wikkel een rubberen band rond de pot en over de randen van het plastic om het vast te zetten. Zet de pot in heldere , indirect zonlicht in een ruimte met een constante temperatuur van 75 tot 80 graden Fahrenheit . Houd de pot uit de buurt van verwarmings-of koelinstallaties .
8

Verwijder de plastic wikkel om de een tot twee dagen aan de grond te controleren op vochtverlies . Poke je vinger 1 centimeter in de bodem te voelen voor vocht. Als de bovenste 1/4 inch grond begint te drogen Water het zaad . Vul de pot met water langzaam om te voorkomen dat het verplaatsen van het zaad . Vul de pot een tweede keer met water na de eerste uitmondt in de bodem . Vervang de plastic verpakking na het gieten . Laat de bodem volledig uitdrogen of worden vochtig.
9

Kijk voor kieming 7 tot 14 dagen na het planten . Verwijder de plastic verpakking wanneer de zaailing sport twee bladeren . Laat de pot in heldere , indirect zonlicht om te voorkomen dat het branden van de bladeren van de zaailing . Verminder het besproeien wanneer de top 1 centimeter van de bodem wordt droog . Water tijdens de ochtenduren , zodat gebladerte van de zaailing te drogen voor het donker .
10

Meng 1 /2 theelepel van 10-10-10 in water oplosbare meststof met 1 liter water in een gieter. Bevruchten de zaailing wanneer zij tot 3-4 centimeter lang of ontwikkelt 3-4 sets van bladeren. Vul het reservoir met de oplossing langzaam . Bevruchten de zaailing elke 7 tot 10 dagen .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1002113918.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.