Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> bomen >>

Die Avocado Rijpt in de Winter

? Geroemd om zijn heerlijke en voedzame vruchten , de avocado ( Persea americana ) bevat meer dan 500 variëteiten . Avocado kan peervormig of rond, de grootte van een golfbal en wegen zoveel als £ 2 . Alle hebben het hoogste eiwitgehalte van elk fruit . Gekweekt voor 7000 jaar , avocado's rijpen in de zomer of winter , afhankelijk van de cultivar . " Hass , " de meest bekende avocado variëteit met hobbelige , bijna - zwarte huid , rijpt in de zomer . Minder bekende - winter rijpen avocado's hebben allemaal glad, helder - groene huid . Winter Rassen

Twee races van avocado's worden geteeld in de Verenigde Staten : Guatemalteeks ( Persea americana guatemalensis ) en Mexicaans ( Persea americana drymifolia ) . " Fuerte " een hybride van de twee , de norm voor de winter gewas . Onder de andere kwaliteit winter avocado's zijn " Bacon, " een Mexicaanse variëteit en vergelijkbaar in grootte met " Fuerte " en " Pinkerton ' die groter is dan ofwel groeit en is Guatemalteekse . Een andere hybride , " Zutano , " Ook rijpt in de winter , maar heeft vezelig fruit en niet meten met de andere winter rassen .
Verschillen in Avocado

algemeen , avocado bomen bloeien in het Amerikaanse Ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 8-11 . Mexicaanse rassen , hardier dan Guatemalteeks, hebben fruit geproduceerd zo ver noordelijk als Charleston , South Carolina. Beschouwd als aantrekkelijker fruit , Guatemalteeks avocado's zijn ook groter dan hun Mexicaanse collega's . Mexicaanse cultivars rijpen veel sneller , het bereiken van volwassenheid zes tot acht maanden na de bloei . Anderzijds , Guatemala rassen van 12 tot 18 maanden klaar voor oogst zijn . Elke avocado variëteit , ongeacht ras, heeft bloemen geclassificeerd als type A of B. Hoewel de bloemen van de avocado zijn perfect, met zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen , type A wordt ontvankelijk voor pollen in de ochtend en werpt pollen de volgende middag . Type B ontvangt pollen in de middag , dan werpt pollen de volgende ochtend. Voor de beste productie , installatie een van elk type samen voor kruisbestuiving . " Fuerte " " Bacon " en " Zutano " met type B bloemen , terwijl " Pinkerton " produceert het type A.
Groeiende Avocado

Avocado bomen kan veeleisend zijn . Zij hebben behoefte aan veel ruimte, als ze kunnen groeien tot 60 meter hoog , met zeer concurrerende wortels die kunnen stikken uit iets in de buurt geplant . Daarnaast gebladerte wordt zo dicht dat je niet kunt de tuin onder de boom , en het werpt bladeren het hele jaar door . Als deze feiten niet uw interesse af te schrikken in het kweken van de heerlijke vruchten , planten in de volle zon en goed doorlatende grond . Water diep op regelmatige basis , maar laat de bodem uit te drogen tussen de gietbeurten . Terwijl ze jong zijn , voeden slechts licht , maar geef volwassen bomen £ 1 stikstof per jaar , opgesplitst in twee of meer voedingen in de lente en de zomer . Een van de grootste bedreigingen voor avocado's , met name in Californië , is Phytophthora wortelrot . Mulchen met gevallen bladeren en het toevoegen van gips aan de bodem kan de schimmelziekte te onderdrukken .
Avocado Harvest

Pick avocado's als groen en stevig. Laat ze rijpen uit de boom , of worden ze papperig en het ontwikkelen van een onaangename smaak . Mexicaanse variëteiten verkleuren snel, dus verbruiken ze zo snel mogelijk . Guatemalteekse types kunnen worden gekoeld voor maximaal zes weken . Bewaard bij kamertemperatuur , avocado rijpen in vier tot zeven dagen . Wikkelen van het fruit in krant of een gesloten papieren zak , met kleine gaatjes erin , kan versnellen het rijpingsproces . Eens rijp , de koelkast op te slaan voor een paar dagen .

Hoe Cherry Tree Roots Graft

Enten de wortels van een soort kers boom naar een ander ras van kersenboom kunt u een cultivar die sterke groei en optimale productie fruit vertoont produceren . Fruitboom enten bevatten wortelstok gedeelte en Scion - vegetatief segment dat het bovenste deel van de boom vormen . Hoewel de meeste kersenbomen reageren goed op enten , zure kers boomwortels gecombineerd met zoete kers telgen hebben de

Meer dan ooit