Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> bomen >>

Wat voor soort Dogwood Will Survive in Texas

? Springtime bezoeken aan de Piney Woods van Oost-Texas inspireren lust voor bloeiende kornoeljes . Deze opzichtige understory bomen verspreid onder de torenhoge dennen zijn een welkom gezicht voor de winter - vermoeide bezoekers en tuinders . Er wordt vaak gezegd dat de bloei dogwoods niet zal groeien zodra je uit de pijnbomen , maar dat is niet waar . Het is ook niet de enige kornoelje die groeit in Texas . Oostelijke kornoelje
Oost dogwoods bedekken met witte bloemen in het voorjaar .

lente in Oost-Texas zou onvolledig zijn zonder wit - bloeiende kornoelje over oosterse kornoelje ( Cornus florida) . In het landschap van deze kleine boom en zijn cultivars voorkeur aan de schaduw van groter dennenbomen en vereisen goed gedraineerde , licht zure , zandige leem bodem; ze zijn intolerant van klei of slecht gedraineerde bodems. Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 5-9 voor Oost- kornoelje en de cultivars , maar alle bescherming nodig van de middag zon , halfschaduw en lagen van mulch te helpen vochtig en koel te houden bodem tijdens hete zomers.

Oostelijke kornoelje cultivars
Dogwood cultivars zijn ontwikkeld met roze en rode bloemen .

In de afgelopen eeuw tal van cultivars van de populaire Oostelijke kornoelje zijn ontwikkeld voor blad schakering , bloemkleur , hoogte en groei . Populaire cultivars omvatten robijnrode gebloeid " Cherokee Chief " ( Cornus florida ' Cherokee Chief ' ) , rood - gebloeid en kleurrijk - geschakeerd leaved " Cherokee Sunset " ( Cornus florida ' Cherokee Sunset ' ) , wit - gebloeid " Cherokee Daybreak " ( Cornus florida ' Cherokee Daybreak ) , en wit - bloemige ' Cherokee Princess " ( Cornus florida ' Cherokee Princess" ) .
Groeiende Oost dogwoods
Kleinere dogwoods kan buiten groeien Oost-Texas .

geïnformeerde tuinders beweren dat Oost dogwoods niet zal groeien in de westerse tweederde van Texas . De meerderheid van de Texas gronden neigen te bestaan ​​uit zware klei , hoewel af en toe zakken van zandige leemgrond bestaan. Als schaduw, drainage en bodem -eisen kan worden voldaan , is het mogelijk om deze kleine boom groeien in andere delen van de staat . The Lost Pines gebied ten oosten van Austin in de buurt van Bastrop biedt zure , goed gedraineerde grond en uitstekende voorwaarden voor Oost dogwoods .

Auteur en landschapsarchitect Sally Wasowski gelooft dogwoods zijn gevoeliger drainage dan de zuurtegraad en heeft drie kleine dogwoods groeiende over kalk in haar Austin werf . Ze toont aan dat groeiende Oost dogwoods buiten Oost-Texas is riskant , maar wel mogelijk .
Inheemse Struik Dogwoods

Inheemse kornoelje struiken missen de seizoensgebonden opzichtige vertoning van Oost- kornoelje . Rough - doorbladerde kornoelje ( Cornus drummondii ) , een inwoner van Texas , groeit van nature in vochtige grond langs kreken en in bottomlands . Deze kornoelje, die dichte pollen vormt of kan een kleine boom worden, groeit in USDA zones 7-8 in de volle zon en halfschaduw en past zich aan de rijke klei , leem of alkalische bodem vochtig .
Struik Dogwoods
geschakeerde dogwoods bieden tuin rente en contrast.

Talrijke autochtone kornoelje struiken uit andere planten zones en staten groeien in Texas met grond modificatie . Kleurrijke rode of gele takjes op dogwoods breiden tuin beroep in vier seizoenen. Vanwege hun algemene onverdraagzaamheid van kleigronden en hete zomers , zijn slechts een paar sierheester dogwoods aanbeveling waard beschouwd .

De aanpasbare geel - twigged bonte kornoelje " Zilver en Goud " ( Cornus sericea " Zilver en Goud " ) is te vinden in USDA zones 2-8 en in volle zon om deel - zon omstandigheden met een gemiddelde tot natte bodem ; het is bekend om klei te tolereren . Luchtvochtigheid Texas kan deze plant uitdagen , maar het zal groeien in de koelere Texas zones .

Rode takje kornoelje ( Cornus alba ' Elegantissima " ) heeft bladeren bonte en bloed rode stengels . Het groeit ook in USDA zones 2-8 met volle zon tot zon deel voorkeur goed gedraineerde grond . Dit vergt meer inspanning en bodem modificatie met zware mulchen te helpen houden de wortels koeler , maar de rode stengels de inspanning voor veel tuinders rechtvaardigen .

Kun je Plant Cherokee Chief Dogwoods dichtbij Water Lines

? Utility erfdienstbaarheden missen vaak interessante aanplant vooral omdat wortels kunnen interfereren met de werking en het onderhoud van ondergrondse kabel-en waterleidingen lopen naar en van een woning . Dorstige wortels groeien tot een water of riool lijn kan hoofdpijn creëren voor de eigenaar , die niet alleen moeten omgaan met onderbrekingen van de dienstverlening , maar ook reparatie koste

Meer dan ooit