Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> bomen >>

De beste Fungicide voor Peach Leaf Curl

Peach leaf curl is een wijdverspreide schimmelziekte veroorzaakt door Taphrina deformans . De schimmel verdikt en krult nieuwe bladeren als natte en koele omstandigheden aanhouden gedurende meer dan 12 uur wanneer de bladeren zijn eerste opening . Aangetaste bladeren worden geel of bruin en vallen af ​​, waardoor de boom een tweede set van bladeren produceren . Het produceren van twee sets van de bladeren leidt tot verminderde groei en fruitteelt , en kan de boom gevoelig voor winter blessures te maken. Copper Products

De meest effectieve producten op de consumentenmarkt zijn vast koper fungiciden die koper ammonium complexe producten en koper zepen die koperoctanoaat . Deze producten worden efficiënter gemaakt door toevoeging van 1 procent tuinbouw olie. De Fair Oaks Tuinbouw Center , een project van de Universiteit van Californië Cooperative Extension , gevonden in hun beproevingen die koper zeep met tuinbouw olie 80 procent van de infectie , terwijl koper ammonium complex met tuinbouw olie met 70 procent van de infectie.

Bordeaux Mixture

De ingrediënten voor Bordeaux mengsel kan moeilijk te vinden , maar dit huis - gemengde fungicide is effectief bij menging van droge mineralen net vóór het aanbrengen . Het bevat poedervorm kopersulfaat , gehydrateerde of gebluste kalk en water . De spray is bijtend en permanent vlekken kleding , dus beschermende kleding en een veiligheidsbril nodig zijn bij het mengen en het toepassen van de perzikboom. Bordeaux mengsel is niet zo effectief als vaste koper fungiciden , maar het zou beter bestand tegen de winter regent .
Wanneer

Vaste koper fungiciden en Bordeaux mengsel schade Spray gezond gebladerte , dus alleen behandelen perzik leaf curl nadat alle bladeren zijn gevallen . Een enkele toepassing in de herfst of vroege winter voldoende zijn. Echter , met een ernstige infectie , twee applicaties , de ene na bladval en een tweede in het vroege voorjaar voor de bloemknoppen open en zorgen voor een betere controle. In gebieden met frequente winterregens , een daling toepassing van Bordeaux mengsel gevolgd door vaste koperen fungicide in het voorjaar werkt goed .
Resistente rassen

Verschillende perzik variëteiten, zoals Frost , Indiase Gratis en Muir , bekend bestand tegen perzik leaf curl te zijn . Echter , ze nog steeds behandeling nodig heeft in de eerste drie jaren van groei . Ook zijn ze dragers van de schimmel zelfs wanneer ze geen symptomen van de ziekte vertonen . Als niet-resistente rassen in de buurt worden geplant , kan het nodig zijn om de resistente rassen te behandelen zodat ze niet verspreiden of de haven de schimmel .

Hoe maak je een Weather Beschadigde Esdoorn Snoei

must- Weer beschadigd esdoorns onmiddellijk worden gesnoeid om veiligheidsrisicos te voorkomen in het landschap . Sneeuwstormen , orkanen , sneeuwstormen en harde wind kunnen takken scheuren in de helft . Gescheurde of beschadigde takken kunnen op mensen of huizen vallen . Wonden of scheuren in filialen bieden een ingang voor ziekten en plagen . Esdoorn bladeren lijken vaak rafelig na hoge niveaus

Meer dan ooit