Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> bomen >> Content

Heeft Gnats Come From Olijfbomen

? Olijfbomen ( Olea europaea ) , geliefd om de lekkere brined vruchten dat veel mensen een delicatesse , zijn gegroeid, zowel als een gewas plant en een achtertuin boom. Als u niet van plan op te pakken en te genezen van de vrucht , maar zorgen voor fruit laten vallen , als het kan rotten of ontkiemen , waardoor een puinhoop en eventueel het aantrekken van ongedierte. Identificatie

Inheems
naar de Middellandse Zee , olijfbomen groeien het best in warme , droge weer, dat hun natuurlijke omgeving nabootst. Ze zijn winterhard in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 8 tot en met 10 , en onder ideale omstandigheden kan groeien tot een hoogte van 20 of 30 meter. Ze kunnen echter invasief , dus bij het kweken ze in hun favoriete klimaat , zorg om fruit te houden tegen vallen, kiemen en verspreidt naar natuurgebieden .
Varenrouwmug
< p> Hoewel ze voorheen werden beschouwd slechts als kas of kamerplant ongedierte , schimmel muggen zijn ook een probleem voor bomen of gewassen groeien buiten . Jonge planten zijn bijzonder gevoelig voor hen , als larve voeden zich met scheuten en wortels . Secundaire schade ontstaat wanneer ziekteverwekkers voer de openingen gecreëerd door de muggen . Hoewel varenrouwmug worden niet specifiek vermeld als een plaag voor olijfbomen , vlakbij het ​​fokken en het voederen van varenrouwmug kunnen beïnvloeden jonge olijven of maken het lijkt alsof de muggen de bomen waren besmet . Vermijd vochtige stoffen , zoals compost of mulch , in gebieden waar de varenrouwmug zijn een probleem .
Olive Fruit Fly

Een van de meest ernstige ziekten voor Olijf
bomen is de olijf fruitvlieg , die eruit ziet als een mug . Toen de fruitvlieg teistert bomen , zijn maden of larven voeden in de olijfolie , het vernietigen van de pulp en het maken van de vruchten waardeloos . Aan het warmere einde van winterhardheid bereik van de olijf , kan fruitvliegen een probleem het hele jaar door worden . In dit geval , de plaag daadwerkelijk afkomstig is van de olijfboom , die de gehele levenscyclus gastheren .
Management

De beste culturele controle voor ongedierte is om te oogsten wanneer fruit is rijp en opruimen gedaald fruit ijverig , om een mogelijke voedingsbodem omgeving verwijderen. Als u niet van plan om iets te doen met fruit van de olijfboom , overweeg dan het planten van een boom of plant een vruchteloze olijf , die is net zo mooi , maar zal geen bloem of produceren een puinhoop . Aangezien olijven niet verzadigde bodem tolereren hoe dan ook, de verleiding weerstaan ​​om ze water te voorkomen dat de geboden habitat voor varenrouwmug of ander ongedierte .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1002113730.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.