Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> bomen >>

Witte wasachtige hobbels op een Holly Tree

( . Ilex spp ) Talrijke soorten , hybriden en cultivars van hulst waaronder Amerikaanse hulst ( Ilex opaca ) , die groeit als een breedbladige evergreen in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 5 tot en met 9 , zijn genoten voor hun aantrekkelijke bladeren en bessen , evenals een verscheidenheid van verschillende beschikbare plantaardige vormen en maten . Naast af en toe problemen met mijten en mineervlieg , worden hollies soms geplaagd door verschillende soorten schaal, die kan lijken op witte , wasachtige hobbels op holly bladeren en takjes . Chinese hollies ( Ilex cornuta ) , winterhard in USDA zones 7 tot en met 9 , worden vaak vooral last van schalen. Schaal Beschrijving en Life Cycle

Zowel zacht en gepantserde schaal soorten kunnen hulst aanvallen een . De schadelijke volwassen vrouwtjes van beide soorten schaal als kleine , onbeweeglijke hobbels die minder dan 1/4 inch in diameter meten . Gepantserde schubben hebben een afgeplat , plaat -achtige hoes die je kunt schrapen . Zachte schalen zijn glad , wasachtig of donzig en zijn deksel eigenlijk lichaamsdeel en kan niet worden verwijderd . De immobiele volwassen vrouwtje voedt en legt eieren onder haar beschermende laag . Eieren uitkomen in de crawlers , of mobiele schaal nimfen , die kruipen rond op planten en worden geblazen op andere planten voor de afwikkeling .
De omvang van de schade

Een gezonde hulst boom kan gemakkelijk weerstaan ​​en herstellen van een kleine schaal besmetting. Zware voeding kan hulst verzwakken een , trage groei en veroorzaken tak afsterving . Vaak het meest problematisch , echter, is dat zacht stemming een zoete , glanzend uitziende stof genaamd honingdauw als bijproduct van het voeden . Een lelijke zwarte schimmel, roetdauw , groeit op honingdauw . De honingdauw trekt ook mieren die dan beschermen de zachte schellen van hun natuurlijke vijanden .
Nonchemical Behandeling

Het verstrekken van de Hulst met goede culturele zorg dat er voldoende irrigatie omvat vaak kan een hulst op kleine schaal activiteiten te weerstaan ​​. Als de schaal besmetting wordt geconcentreerd op een paar takken op de hulst of geïsoleerde bladeren , het snoeien van de zwaar aangetaste delen biedt enige controle . Weegschalen hebben veel natuurlijke vijanden , waaronder sluipwespen , gaasvliegen , lieveheersbeestjes en roofmijten die vaak de controle van de schalen goed , tenzij ze worden verstoord door een breed spectrum , persistente bestrijdingsmiddelen , stof of mieren beschermen van hun bron van honingdauw .

Honeydew en mieren

Als je observeert mieren op en neer bewegen van de hulst stam en op de takken waar schalen voeden , worden de mieren verzamelen van honingdauw en interfereren met de gunstige predatoren en parasieten van de schalen . Om schaal vijanden toestaan ​​aanwezigheid van deze plaag tegen te gaan , moet je de mieren te beheersen . Terugsnoeien elke hulst takken die de grond of andere structuren of planten aan te raken om mieren te dwingen de holly steel . Wikkel een band van stof of zwaar papier rond de stam , breng vaseline of een in de handel verkrijgbaar kleverige materiaal aan de band . Mieren zullen opgesloten worden in dit materiaal , die je nodig hebt om te inspecteren en roer met een stok regelmatig te breken vuil dat een brug voor mieren zou creëren. Indien de uitvoering van een kleverige barrière niet haalbaar is , kunt u ook plaatsen verschillende soorten mier aas in mier paden rond de basis van de hulst .
Olie voor Scales

Waar een besmetting is zwaar of een hulst wordt vooral zichtbaar of gewaardeerde , chemische behandeling kan worden gerechtvaardigd . Voor een effectieve controle , breng dan een tuinbouw olie in het voorjaar wanneer de schalen zijn in hun actieve crawler podium. Verkrijgen of een mengsel dat 2 procent tuinbouw olie bevat en gebruik een tuinsproeier grondig betrekking op de schaal besmet hulst. Verstuif de spray op een klein , onopvallend deel van hulst en monitor die sectie voor letsel voor 48 uur voor de behandeling van de gehele hulst. Spuit niet - droogte gestresst hollies of olie gebruiken als het mistig, regenachtig en winderig en als de temperaturen onder het vriespunt of boven 90 graden Fahrenheit . Een tweede toepassing olie ongeveer 10 dagen na de eerste spuit helpt om een grondige behandeling te waarborgen .

Training Dwerg Granaatappel Bonsai

De dwerg granaatappelboom ( Punica granatum ) is een veel voorkomende bonsai boom. Het groeit snel , past zich aan aan nieuwe vormen en kan minder dan 1 meter hoog zijn , waardoor het ideaal is voor centerpieces . Het zal bloemen en klein fruit groeien als de takken niet te vroeg afgesneden . De beste granaatappel bonsai, echter , zijn verzorgd in het vroege voorjaar voor fruit begint te ontwikkel

Meer dan ooit