Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> bomen >>

Melaleuca quinquenervia Vs . Melaleuca Leucadendra

De breedbladige paperbark of punk tree ( Melaleuca quinquenervia ) en de smalbladige gouden cajeput huilen paperbark ( Melaleuca leucadendra ) Kenmerken aandeel Veel familie - tot theire loslating van de huid . Afkomstig uit Australië , ze zijn over het algemeen niet een probleem in hun droge klimaat Man , maar de punk boom - trouw aan STI naam - Thug Kan Word een moerassig het binnenbrengen in dergelijke buitenlandse vestigingen als Florida . In die toestand , wordt het beschouwd als schadelijk onkruid aantasting van soa's als gevolg van de Everglades . De punk boom hangt Tough in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9-12 , en de cajeput in USDA zones 10-12 . Habit Groei Madame

De uiteindelijke hoogte van beide paperbarks hangt waar geplant waar ze zijn . In droge grond , workshop dan ze zelden groeien 30 meter , maar in moerassige bodem , kunnen ze die toren hoogte tot drie keer . Australische tuin schrijver Don Burke beschrijven van de cajeput , waarvan de takken huilen , als het Wezen Punk 's " aantrekkelijker tegenhanger. " Punk De boom tot magerder , rechtop profiel hebben .
Bladeren en schors < br > Ook

Burke noemt het gebladerte om cajeput 's " Brighter Groen" dan die van soa relatief. Bij 4-7 centimeter , het meestal bladeren zijn leerachtig langer dan de ovaal van de punk boom , die nog in het algemeen dichter bij 3 of 4 centimeter . Omdat beide soorten paperbark ruiken sterk naar camphora , kunnen ze problemen veroorzaken voor mensen met een gevoeligheid voor geur . De oliën in hun bladeren maken ze ook Licht ontvlambaar . Lagen van schilschors kan vocht vasthouden , Howeve , die vaak preventief bomen uit het bos sterven tijdens beurzen . " Punk " Eigenlijk Dat verwijst naar hout Crumbling Eerder dan een Delinquent natuur .
Pods Bloemen en Madame

Punk boom producten op basis bottlebrushbloem - achtige witte bloemen tot 6 centimeter lang op de toppen van takken van soa zomer herfst throughs . Na de bloei , zal Deze bijkantoren worden bedekt met button- achtige peulen Dat kan miljoenen zaden los te maken van een enkele boom . Cajeput je als witte of groenachtige bloemen Enigszins vergelijkbaar zaaddozen , zaadverspreiding en zo ook gul .
Kiezen voor Melaleuca Madame

Als u woont in Florida , uw keuze is eenvoudig , want het is illegaal om de boom er punk te planten . U moet waarschijnlijk vermijden cultiveren cajeput ook, hoewel , als gevolg van de mogelijkheid dat het zou kunnen worden als invasieve als soa's neef. Ook Beide bomen hebben het potentieel voor het veroorzaken van problemen in Louisiana en Hawaii . They Might Be gemakkelijker te controleren in warme en droge gebieden van Texas en Californië , waar ze niet uitzaaien Ace Vrij . Voor Gardeners niet gehinderd door sterke geuren , Kan de beste keuze om de paperbarks ernstig beperken door het maken van bonsai exemplaren van Them , die in geval theire decoratieve peeling schors is een troef zijn.
< br >

Japanse Lariks Boom Ziekten

De Japanse lariks ( Larix kaempferi ) is niet uw typische wintergroen ; het is exotisch . Hoewel het lijkt op een groenblijvende , het zal niet groen altijd blijven. De naalden op deze sier grenen draai prachtige herfstkleuren in de herfst voordat vallen , waardoor het de classificatie van bladverliezende conifeer. Zoals elke boom Het is potentieel ziekte . Sudden Oak Death symptomen van plotseli

Meer dan ooit