Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> bomen >>

Kun je Plant Cherokee Chief Dogwoods dichtbij Water Lines

? Utility erfdienstbaarheden missen vaak interessante aanplant vooral omdat wortels kunnen interfereren met de werking en het onderhoud van ondergrondse kabel-en waterleidingen lopen naar en van een woning . Dorstige wortels groeien tot een water of riool lijn kan hoofdpijn creëren voor de eigenaar , die niet alleen moeten omgaan met onderbrekingen van de dienstverlening , maar ook reparatie kosten bij de wortels van een boom binnen te dringen de watertoevoer . Het gebied in de buurt van een waterleiding hoeft niet noodzakelijkerwijs verstoken van planten en bomen te zijn als de exemplaren zijn met zorg gekozen : kleine bomen zoals ' Cherokee Chief " kornoelje ( Cornus florida ' Cherokee Chief " ) verschijnen vaak op lijsten van bedrijven veilig te planten de buurt van water en rioolleidingen . Kornoelje Water Needs

tegenstelling tot de grote , met water gulzig bomen zoals esdoorns , wilgen en populieren , de petite kornoelje komt van nature als een understory boom , met een ondiepe , fijn wortelgestel en trage tempo van de groei . Deze eigenschappen maken het onwaarschijnlijk dat een kornoelje zal op zoek gaan of binnen te dringen een ondergrondse water of riool lijn , als de wortels zijn gewoon niet erg omvangrijk of agressief . Dogwoods doen graag voldoende water in het eerste jaar na het planten om de wortels te worden vastgesteld , ten minste 1 centimeter of meer per week en nog meer tijdens de heetste delen van de zomer. Hoewel ze enigszins droogte tolerant eenmaal vastgesteld , dogwoods geteeld in de volle zon in de zuidelijke delen van het land zal meer water nodig hebben om stress te voorkomen .
Planting Eisen

Hoewel ze willen een royale borrel als ze jong , opgericht dogwoods kwalijk stilstaand water , dus een gebroken of lekkende waterleiding in de buurt in combinatie met zware , slecht gedraineerde bodems kan de wortels verdrinken en stress of achteruitgang van de boom veroorzaken . In gebieden met van nature dikke , op basis van klei bodems , moet het gebied waar een kornoelje wordt beplant met compost of verteerde mest , evenals zand of fijn geraspte boomschors worden gewijzigd om de drainage te verbeteren . 'S middags schaduw is aanvaardbaar voor bomen in Zuid- klimaten , maar te veel schaduw zal leiden tot een kornoelje om langer met een dunnere luifel groeien en minder bloemen dan een zich in de volle zon.
Drain Velden en rioolleidingen

" Cherokee Chief " en andere kornoelje cultivars aanvaardbaar zijn keuzes voor het planten in de buurt van rioolleidingen , alsmede op of in de buurt van septische drain velden . Indien mogelijk , moeten de locaties van de septic veld afwateringskanalen uit worden gemarkeerd om de boom te vinden tussen hen, hoewel de tuinman moet nog steeds oefenen zorg niet te beschadigen of verstoren van de septische regenpijp systeem bij de installatie van de nieuwe kornoelje boom in het veld drainage . De meeste septische leidingen en rioolbuizen bevinden zich 6 centimeter of meer onder de oppervlakte van de grond . Kornoelje moet ofwel recht worden geplant op dezelfde grond niveau als het groeide in zijn kwekerij verpakking of zelfs iets hoger , omdat het reageert negatief op wordt te diep geplant .
Cherokee Chief Kenmerken
< br >

' Cherokee Chief ' staat bekend om zijn zogenaamde robijn rode bloemen , die in werkelijkheid de diepste roze mogelijk zonder dat het echt rood . Het is een van de meest populaire roze cultivars in de handel. Net als andere dogwoods , eye-popping bloemvertoning de boom komt vroeg in het voorjaar, voordat de boom bladeren uit , meestal tussen april en mei . Het kan worden gekweekt in een groot deel van het land , die winterhard van Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 5 tot en met 9 . Nieuw blad en takje groei is getint met rode en felrode bessen in de late zomer en herfst vogels aantrekken . " Cherokee Chief " heeft ook diep bordeaux rode bladeren in de herfst , waardoor het een uitstekende all-season boom. Het kan groeien van tussen de 15 tot 30 meter hoog en breed.

Blue Gum Eucalyptus Seeds

Blue gom bomen ( Eucalytpus globulus ) verdienden hun gemeenschappelijke naam van de blauwachtige tint van hun slanke bladeren, die het hele jaar door kleur toe te voegen in het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 9 tot en met 10 Deze sierbomen hebben aantrekkelijke blad en . zaaddozen . Naast hun decoratieve waarde kunnen de zaden worden gebruikt om nieuwe blauwe gomb

Meer dan ooit