Huis Tuin

Huis Tuin

Fun Stuff te planten in tuinen

Het genot van het tuinieren begint vaak in de jeugd . Met succes het planten , telen en oogsten fascinerende planten moedigt verdere experimenten . Groeiende kleurrijke bloemen , zeer grote of ongewoon gekleurde groenten , of zelfs een nuttig product, zoals een luffa spons , is interessant en de moeite waard . Zaden of perkplanten zijn direct beschikbaar bij uw plaatselijke kwekerij of online . Pompoenen
Giant pompoenen bij sfte Beurzen kan worden bekeken of gekweekt in huis .

Het wereldrecord voor pompoen gewicht werd in oktober 2009 bereikte met een pompoen met een gewicht van meer dan £ 1800 Hobbyisten groeien gigantische pompoenen in huis tuinen. Start specialiteit zaden , zoals " Dill 's Atlantic Giant , " binnen enkele weken voordat de laatste verwachte vorst . Transplantatie in het bed en te beschermen tegen late vorst . Laat 4-6 pompoenen per plant totdat ze de grootte van een volleybal , en dan maar een te verwijderen . Homegrown gigantische pompoenen kan oplopen tot £ 300 Kleine taart pompoenen zijn speciaal gekweekt voor het bakken van pompoen taarten . "Sugar Pie" of " Amish Pie" pompoenpitten zijn beschikbaar voor de teelt van deze bijzonder zoete taart vruchten.
Luffa Gourds
Kleurrijke kalebassen zijn boeiend en nuttig .

Luffa sponzen kan worden gekweekt in de eigen tuin . De Luffa kalebas heeft een vezelig weefsel skelet dat wordt geoogst en gebruikt voor huishoudelijke taken of in het bad . Luffa kalebassen zijn ook eetbaar groenten. Wanneer geoogst jong , op minder dan 7 centimeter lang , kunnen ze worden gekookt zoals elke squash of rauw gegeten . Groeien Luffa kalebassen op een ondersteunende latwerk om de verspreiding te beheersen . Wanneer de huid droog en de stengels geel in de late zomer , kies de kalebas en laat ze drogen voor twee weken tot zijn huid hard en bruin geworden . Open de grote kant en schud de zaadjes eruit . Na het weken de kalebas nacht in water , verwijder de huid en in de zon drogen de kalebas .
Zonnebloemen
zaadproducerende zonnebloemen kan zeer hoog worden met schotel -sized bloemen .

" Houd uw gezicht naar de zon en je kunt niet zien de schaduw . het is wat zonnebloemen doen," zei Helen Keller . Direct zaaien zaden van reusachtige zonnebloemen , en volg hun vooruitgang gedurende het seizoen , meten en registreren van de dagelijkse groei en merken hoe ze hun gezicht naar de zon. Tegen het eind van de zomer , zal torenhoge stengels dragen schotel - sized bloemen zwaar met zaden beginnen hun hoofd buigen . Zonnebloemen kunnen worden geplant langs een hek , of geplant in formatie om te groeien als een fort of tipi . " Sunzilla " is gefokt voor sterke , dikke stengels en kan een hoogte van 16 meter bereiken . Andere keuzes zijn " Mammoth " en " Russische Mammoth . " Oogst zaden door het snijden van de bloemen uit bij de basis toen de rijpe zaden hebben een harde schaal , het verwijderen van de zaden wanneer ze droog zijn .
Ongewoon gekleurde groenten en eetbare bloemen
Eetbare viooltjes zijn gemakkelijk te kweken .

Wortelen komen geel , wit , zwart , rood en paars naast de gemeenschappelijke oranje . Bieten groeien in goudgeel , evenals de gemeenschappelijke rode , en bush bonen " Pauw " produceert lange paarse bonen. Bestel zaden voor ongewoon gekleurde groenten bij gespecialiseerde leveranciers online . Oost-Indische kers zijn gemakkelijk te kweken uit zaden direct gezaaid in de tuin . Bloeiende in geel, rood, wit of oranje , oostindische kers voegen kleur en pittige smaak aan zomerse salades . Gemakkelijk te kweken , eetbare viooltje bloemen , met hun gelukkige " gezichten, " kan worden gebruikt om desserts te versieren . Grow eetwaren zonder chemische interventie voor de veiligheid.

Hoe een Luffa Pompoen Reinig

Luffa kalebassen groeien het best op een latwerk systeem , zodat u ze gemakkelijk groeien langs de achterkant van uw tuin of op een hek waar je de dolende wijnstokken kan controleren. Als de kalebassen bruin en droog zijn , pak ze uit de wijnstokken en laat ze in een beschutte ligging drogen verder . Wanneer u zaden rammelaar kan horen in de gedroogde kalebassen als je ze schud , is het tijd om de

Meer dan ooit