Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Deer - Resistant Vaste plant Struik voor Shade

Terwijl achtertuinen bieden een kans om wilde dieren van dichtbij , herten dat je planten eten zien zijn een last in plaats van een genot om naar te kijken . Door het planten van struiken , geschikt voor schaduwrijke gebieden , dat hert niet willen eten , of struiken met scherpe doornen die geen dieren weg te houden , kunt u uw bloemen , fruit en groenten te beschermen tegen vernietiging . Voor extra bescherming , voorkomen groeiende planten die herten vinden bijzonder smakelijk. Halfschaduw

groeiende websites in de halfschaduw ontvangen verminderde licht , meestal van bomen of gebouwen die een deel van het zonlicht blokkeren. Cotoneasters zijn laagblijvende struiken , ongeveer 3 meter hoog , met stijve takken en grote rode bessen in de herfst en winter . Nauw samen geplant als een hedge , deze planten vormen een effectieve fysieke barrière , maar ook als onsmakelijk herten . Forthergilla 's geurende , witte bloemen in de fles - penseelvormen verschijnen in het voorjaar net voor de donkergroene bladeren . Het is herfst bladeren , in briljante kleuren rood , oranje en paars , zijn meest indrukwekkende eigenschap van de plant.
Volledige Shade

Gebouwen of dicht - doorbladerde bomen sites maken met schaduw , die schaduw - tolerante planten nodig . Summersweet voorkeur natte grond in de schaduw en heeft een compacte vorm . Het is de hoogte van tussen de 6 en 8 meter wordt in evenwicht gehouden door een breedte van maximaal 6 meter , en het heeft geurende witte bloemen in juli en augustus . Forsythia is een snelgroeiende struik met diep goudgele bloemen die bloeien in het voorjaar , en groeit goed in stedelijke condities . De heldere groene stengels van de Japanse kerria hebben enkele gele bloemen. Deze struik groeit tot 5 meter hoog en verdraagt ​​schaduw goed .
Beschermende Heesters

planten van een muur van doornige , stekelige struiken is een andere manier om herten af te schrikken . Sommige variëteiten van barberries , waaronder Goldilocks , hebben dikke stekelige stengels en takken . Het is donker groene bladeren hebben ook stekels en offset zijn gele bloemen in het voorjaar . Sweet Briar , Rosa rubiginosa , heeft enkele roze bloemen die bloeien in het voorjaar en verbergt haar stekelige stengels. De bladeren zijn geurig met een appel geur , en de plant produceert rode rozenbottels in de herfst . Een andere doornige struik met herfstkleur is vuurdoorn . Zijn glanzende groene langwerpige bladeren op stekelige takken benadrukken de witte bloemen in de zomer . Vuurdoorn groeit tot een hoogte van 12 meter.
Planten te vermijden

geen planten die herten graag dicht bij je herten -resistente planten groeien . Herten voelen zich aangetrokken tot azalea's en rododendrons . Ze eten Engels klimop , kornoelje en sommige hybride thee rozen. Late lila en Perzische seringen trekken herten , net als gevleugelde en glad hortensia . Herten maakt recht voor bamboeplanten en vinden ze lekker.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1002113408.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.