Huis Tuin

Huis Tuin

Yucca voor Kust Planting

Yucca planten groeien zeer goed in kust -instellingen , vooral die met klimaat vergelijkbaar met Zuid-Californië . Inheemse yucca groeit in vele delen van de VS en verdraagt ​​droogte , zout en over alles behalve te veel schaduw of drassige bodem . De planten kunnen worden gegroepeerd voor een opvallende vertoning , of selecteer een als een centraal punt . Ze zijn ook heel gemakkelijk te vermeerderen van spruiten . Zodra de planten groeien in , velen sturen zeer lange bloei spikes die de laatste weken . Yucca in General

Terwijl vele soorten yucca groeien in de woestijn instellingen , zult u in staat om gemakkelijk ter plaatse zijn op oevers en taluds of zanderige heuvels zijn. Vooral merkbaar wanneer bloeien, hun scherpe , puntige bladeren groeien in grafheuvels of in lange en rechte vormen vergelijkbaar met bomen . De bloemen zijn meestal wit of roomwit en te groeien in massa bovenop een bloei stengel. Aanplant is ook te vinden langs de kust in aangelegde woningen of openbare parken .
Soorten Yucca

Yucca komt in een verscheidenheid van soorten , te palmen en cactussen bevatten . Een paar namen zijn blauw yucca , Mojave yucca , rupicola , shidigera , gloriosa , whipplei , yucca louisianensis ( Gulf Coast ) , yucca baccata en yucca glauca . Yucca aloifolia - aloë of Spaans dolk yucca - groeien 6-12 meter hoog en naar voren gebracht 2 meter lange hangende bloemtrossen . Yucca elephantipes , of slappe yucca , maken goede kamerplanten , maar kan buiten groeien tot bijna 20 meter.
Zorgen voor yucca plant

Yucca vrijwel verzorgen van zichzelf. Je wilt niet boven het water hen - ze zijn vetplanten en houdt water voor een langere periode dan de meeste planten. Mixed goed drainerende bodems , of bodems met zand of steen werken goed voor de teelt ; gewoon zorgen voor een ruimte waar de planten krijgen een uitstekende blootstelling aan de zon . Handvat planten met zorg als ze hebben meestal scherpe bladeren die kan snijden - handschoenen wordt aangeraden . Voed ze jaarlijks , meestal in de lente.
Design by Gedachten

Sommige telers in de kustgebieden instellingen groeien een verscheidenheid van vetplanten en omvatten de yucca onder hen . U kunt kiezen of om hen individueel te planten als solitair focale plant, of ze groeperen met andere soorten succulente in bedden . Yucca kan dienen als achtergrond planten in groepen op de hoeken van een tuin is , of plaats lager groeiende die in bedden in de buurt vermeldingen of loopbruggen. Plaats ze waar kinderen niet op of tegen hen kan vallen .

Metgezel vaste planten voor Clematis in Planters

Select metgezel planten voor clematis die groeien in de volle zon , hebben overvloedig loof of naturaliseren goed en hebben een ondiep wortelstelsel . De schaduw deze planten de wortels van de clematis te houden koel en vochtig . Plaats een 10 - liter , of groter , planter en latwerk in hun permanente locatie . Clematis hou niet van wortel verstoring , zodat planten het eerste , voeg dan metgezel

Meer dan ooit