Huis Tuin

Huis Tuin

Bird of Paradise Flower Interessante feiten

Vogel -van-paradijs ( Strelitzia reginae ) is een tropische en subtropische plant afkomstig uit Zuid-Afrika , waar hij groeit in het wild. Met grote bladeren lijken op die van de bananenplant , de bossige vogel - van - paradijs kan groeien 3-5 meter hoog . De opvallende bloemen van heldere oranje en paars - blauw groeien aan het eind van de lange , rechte en stevige stelen . De Naam

Ingevoerd om de westerse wereld in 1773 , wetenschappelijke naam vogel - van - paradijs is , Strelitzia reginae , ontstaan ​​als een eerbetoon aan de koningin gemalin van koning George III van Engeland , Charlotte van Mecklenburg - Strelitz , die een amateur- botanicus was . " Reginae " vertaalt naar " de koningin " en " Strelitzia " geeft haar achternaam . Gemeenschappelijke naam van de plant , vogel -van-paradijs , drukt de onmiskenbare vogel -achtige gelijkenis van de bloem in bloei . In zijn geboortestreek , is de vogel - van - paradijs aangeduid als een kraan bloem.
De Bloem

lijkt op een fel oranje vogel in vlucht, de bloem van een vogel - van - paradijs heeft drie oranje kelkbladen en drie diepe blauwe bloemblaadjes . De lange blauwe blaadje is het vrouwelijke deel van de plant en is ver van de meeldraden gelegen . In de plant eigen omgeving , sunbirds land op de blauwe bloemblaadje . Het gewicht van de vogel opent de kelk en de vogel drinkt het zoete nectar , terwijl zijn voeten halen het stuifmeel later bestuif naburige vogel- paradijs bloemen. Een volwassen plant in vorstvrije landschappen zal aan en uit door het jaar bloeien , produceren tot drie dozijn bloemen.
The Seed

op natuurlijke wijze volwassen , zal de bloem vogel -van-paradijs sterven af ​​en produceren een zaad pod . Als het zaad pod droogt hij barst geopend , waardoor de zaad. In de natuur , vogels eten het zaad , het storten van het naar een nieuwe vogel -van-paradijs planten beginnen . Het duurt drie tot vijf jaar na een zaad vogel -van-paradijs is geplant te groeien tot een plant die bloemen produceert . Voortplanting kan gedaan worden door de splitsing of door het planten van zaden, die zijn erg hard en moet 's nachts worden geweekt , dan gejat met een scherp mes voor het planten.
The Plant

vogel -van-paradijs plant is gemakkelijk te onderhouden , droogte tolerant en relatief ongedierte en ziekte vrij . Hoewel tropisch, kan de plant temperaturen zo laag als 24 graden F weerstaan ​​, maar knoppen en bloemen kunnen worden beschadigd . Geteeld in rijke , leemachtige grond in een volle locatie zon , zal de plant produceren veel kleine bloemen , terwijl in de halfschaduw groeit grotere bloemen. Bird-of - paradijs kan worden gekweekt in een pot en binnenshuis beschut in koelere temperaturen .

Calla vs Vrede Lelie

Calla lelies , Zantedeschia soorten , en vrede lelies , Spathiphyllum soorten, zijn leden van de familie Araceae . Hoewel ze zijn leden van dezelfde familie en delen een aantal gelijkenissen , ze zijn erg verschillend in vele opzichten . Zo kan calla lelies worden gekweekt in een vijver of water de tuin in 1 voet van water , terwijl vrede lelies drassige grond niet zal tolereren . Calla en Vrede L

Meer dan ooit