Huis Tuin

Huis Tuin

Hoe om te groeien Maniok

Maniok is ook bekend als maniok, cassave , yucca , mandioca , zoete aardappel boom en tapioca plant. Afkomstig uit de tropen , maniok is een van de meest geteelde voedselgewassen in Afrika , maar het kan ook worden gekweekt in sommige regio's van de Verenigde Staten . Wanneer ze rijp worden de wortels van de planten maniok gekookt , gebakken of gebraden en de bladeren kunnen ook op dezelfde manier als spinazie worden gekookt . Als u in een gebied dat acht tot 11 maanden van vorstvrij weer per jaar krijgt wonen , dan kun je misschien in staat zijn om maniok succesvol te groeien . Wat je nodig hebt
Tuin spade
Maniok stekken
Organische stof
Toon meer instructies
1

Vind een bodem site voor uw maniok planten . Maniok is een rijke , vruchtbare en leemachtige grond met goede drainage. Zorg voor een bodemanalyse van je universiteit extensie om vertrouwd te raken met voedingsstoffen niveau en de structuur van uw grond site . Een bodem site met een zachte helling is ook ideaal voor de teelt van maniok , volgens het Internationaal Instituut voor Tropische Landbouw . Kopen van 2

Integreer organisch materiaal of meststoffen in de bodem . Soorten organisch materiaal bevatten compost , mest , veenmos en bodembedekkers . Organische stof profiteert bijna alle grondsoorten en planten door het verbeteren van bodem akker en toenemende activiteit van nuttige bodemorganismen . Als uw bodemonderzoek wijst op een tekort aan voedingsstoffen , dan voegt u de aanbevolen type meststof ook.
3

Tot de bodem om alle klonten los te maken en te verbeteren akker . Voor kleine gebieden, kunt u tot de bodem door dubbele graven . Met een tuin spade , een gat graven ongeveer 1 meter diep en het vuil te verwijderen . Draai de komende 12 centimeter van vuil en zet hem grondig . Voeg de bovengrond terug naar het gat en pak zachtjes in . Voor grotere oppervlakken , een rototiller nodig
4

Plant maniok zo spoedig mogelijk na de laatste vorst van het jaar . . Dit zal ervoor zorgen dat hij ten minste acht maanden van vorstvrij weer . Houtstekken worden meestal gebruikt om maniok propageren . Plant de stekken verticaal in een lichte hoek als je leemachtige grond . Als uw bodem is zanderig , plant de stekken recht op en neer . Plant de stekken ongeveer 2 tot 4 centimeter diep .
5

Space maniok rijen ongeveer vier meter uit elkaar , met drie meter ruimte tussen elke plant .
6

Verwijder onkruid uit de beplanting gebied regelmatig , vooral tijdens de vroege stadia na het planten. Maniok groeit erg langzaam in de vroege stadia en kunnen gevoeliger zijn voor wiet begroeiing.
7

Water maniok planten regelmatig . In de eerste vijf maanden na het planten , maniok is bijzonder kwetsbaar voor droogte . Houd maniok grond vochtig maar vermijd drassige omstandigheden.

Controleer
8 uw cassave planten op tekenen van insecten , zoals wolluizen , groen mijten , spiraalsgewijs wittevlieg en witte schaal. Ziekten die vaak teisteren maniok omvatten mozaïek ziekte , meeldauw , anthracnose en bud necrose . Meestal kunt u voorkomen dat deze problemen door het selecteren van gezonde stamcellen stekken en het gebruik van goede culturele praktijken . Als u tekenen van plagen of ziekten waarnemen , nemen een monster van het getroffen gebied in om je universiteit uitbreiding van het beste bestrijdingsmiddel te gebruiken bepalen .
9

Harvest maniok ongeveer 80 dagen na het planten . Verwijder eerst de top bladgroei om het gemakkelijker maken om de wortels te oogsten . Til vervolgens het onderste deel van de maniok steel en trek de plant door zijn wortels . Wees voorzichtig het wortelstelsel niet beschadigt , want dit vermindert de houdbaarheid van de maniok wortel .
10

Met maniok binnen een paar dagen van de oogst voor een maximale smaak en versheid . Als u wilt dat de houdbaarheid van uw maniokwortels verlengen tot drie of vier weken , kunt u deze opslaan in plastic zakken of schil ze en bewaar ze in de vriezer totdat u klaar bent om ze te gebruiken zijn .

Hoe te bemesten Clover

Clover is een belangrijk gewas voor de boeren , jagers , boeren , wildbeheer specialisten en imkers . Weelderige velden van klaver bieden voedzaam voer voor een verscheidenheid van wilde dieren en binnenlandse aandelen , en bijen gebruiken de bloemen om zoete klaver honing te produceren . Clover is een peulvrucht die stikstof fixeert in de bodem , en de boeren groeien als een groenbemester in de w

Meer dan ooit