Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Specialty Gardens >> Content

Hoe lang duurt het de Cacao Pods te rijpen

De cacao , of cacaoboon is de vrucht van de cacaoboom ( Theobroma cacao ) , dat is een tropische plant die groeit in warme , regenachtige klimaten en kan alleen binnen 20 graden worden geteeld ten noorden of ten zuiden van de evenaar . De cacaoboom heeft bescherming tegen zon en wind. Om deze reden , zijn ze vaak geplant in de schaduw van hogere bomen . De cacao pod , of het fruit wordt geproduceerd zodra bomen zijn gevestigd, en het duurt enkele maanden voor elke pod te rijpen . Een Delicate Boom

Cacao bomen ontwikkeld als planten die groeien onder de luifel van de andere bomen in hete, vochtige , tropische regenwoud gebieden, die worden gedomineerd door bewolkte omstandigheden en regelmatige regenval met korte droge periodes . Cacao bomen gedijen in temperaturen die variëren tussen de 65 en 90 graden Fahrenheit het hele jaar door , en kunnen worden beschadigd of gedood tijdens koud weer of in het kort vriestemperaturen . Temperaturen boven de 90 graden Celsius kunnen belemmeren de groei en bloei komt alleen voor bij een temperatuur van 68 graden Celsius of hoger . Cacaobomen vereisen ook vochtige grond het hele jaar door . Droogte stress leidt tot blad en bloem laten vallen en slechte fruitteelt.
Cauliflorous Bloemen

Na twee tot drie jaar van groei , de cacaoboom produceert een groot aantal clusters van kleine , wasachtige roze tot witte bloemen op de oudere takken en de stam . Dit heet cauliflorous bloei , en de bomen produceren 1-5 bloemen per cluster van weefsel langs de kale delen van de steel , die het kussen wordt genoemd . Bomen bloeien het hele jaar door , en de bloemen hebben mannelijke en vrouwelijke onderdelen .
Bestuiving en Fruiting

Cacaoboom bloemen worden bestoven door insecten zoals muggen ( Forciponia sp ) . Terwijl vele variëteiten zijn meestal zelf- compatibel , wat cacaoboom soorten en variëteiten zijn zelf - incompatibel . Dit betekent dat ze nodig hebben kruisbestuiving met een compatibele variëteit. In alle rassen, meer dan de helft van de bloemen zal nooit worden bestoven , en deze daling binnen 48 uur na de bloei. Slechts ongeveer 5 procent van de bestoven bloemen ontvangen genoeg stuifmeel om fruit ontwikkeling beginnen . De vrucht , die bekend staat als cacao peulen , begint enkele weken na bestuiving verschijnen . Deze peulen zijn interessant om te zien , omdat ze groeien direct uit de romp van de cacaoboom en grote takken .
Het lange wachten voor Harvest

De vrucht van de cacaoboom zijn peulen die 30 tot 40 zaden omgeven door witte , roze of bruin pulp bevatten . De zaden en de pulp worden ingepakt in een dikke schil , en is typisch 4-13 centimeter lang . Het kan cilindrisch zijn om in eerste instantie rond van vorm en groen bij groen - wit of kastanjebruin van kleur. Kleur verandert als de vrucht rijp , en de groenige peulen draaien meestal helder geel , terwijl de kastanjebruin peulen draaien meestal oranje of geelachtig oranje bij rijping . Cacao peulen groeien 150 to180 dagen voordat ze volwassen en klaar om te oogsten .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/specialty-gardens/1002026969.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.