Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> heesters >> Content

Wat is de meest winterharde hortensia

? Enorme clusters van wit, blauw of roze bloemen maken de hortensia een aantrekkelijke struik voor veel tuinders . De meest voorkomende vormen van de struik zijn de gladde hortensia , big - blad hortensia , eikenblad hortensia en pluimhortensia . Als u woont in een gebied met harde winters en willen de meest winterharde hortensia vinden , verken uw opties in de pluim groep . Voor het kopen van struiken , raadpleeg dan het Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zone kaart voor de rating een plant nodig te hebben om succesvol te groeien in uw omgeving. Hydrangea Paniculata " Limelight "

Dit is een van de meest winterharde hortensia's beschikbaar, volgens de Missouri Botanical Garden . De bloei begint wit voordat u aan kalk en vervolgens ontwikkelen tinten van roze . De Hydrangea paniculata ' Limelight ' bloeit van juli tot september en is geschikt voor USDA planten winterhardheid zones 3-8 . Kan warmte , vochtigheid en stedelijke condities , evenals de volle zon of halfschaduw behandelen . Omdat het bloeit op de groei van het huidige seizoen , zal een zware winter niet ruïneren uw kansen voor de bloemen als de zomer aankomt . Als volwassen , het strekt zich uit 6-8 meter hoog en breed.
Hydrangea Paniculata " Interhydia "

De Interhydia cultivar , die de handelsnaam Pink Diamond draagt ​​, verdient ook een hoge score voor winterhardheid van de Missouri Botanical Garden . Het groeit 8 tot 15 meter hoog en breed , het produceren van witte bloemen die rijpen tot roze tinten . Deze struik bloeit van juli tot september en kan worden geplant in USDA winterhardheid zones 3-8 . Het houdt van volle zon of halfschaduw , organisch rijke bodem en consistente vocht.
Hydrangea Paniculata " Pee . Gee "

Consumer tuinbouwer Erv Evans uit NC State University noemt de Pee Gee cultivar een " stoere , betrouwbare plant " het produceert 6 - tot 8 -inch clusters van witte bloemen in de zomer op nieuwe groei . Deze bloei later om te zetten in een roze tint . U kunt deze struik groeien in USDA zones 3-8 , in de zon of halfschaduw . Het zal een hoogte van 10 tot 20 meter en een breedte van 6 tot 8 voet bereiken . De plant groeit snel en geeft de voorkeur aan vochtige , goed doorlatende grond , maar tarieven goed in klei
Hydrangea Paniculata " Grandiflora "

" Fine Gardening " magazine . Labelt de Grandiflora als "een van de meest winterharde soorten hortensia . Je kunt groeien in USDA zones 3-8 , in de volle zon of halfschaduw . De witte bloemen zijn 6-18 cm lang en neem het op roze tinten als ze ouder worden . Deze hortensia groeit 15 tot 30 meter hoog en 10 tot 15 meter breed . Missouri Botanical Garden raadt aan om deze snel groeiende cultivar gesnoeid tot een hoogte van 6 tot 10 meter te houden , voor de beste vorm . De bloemen op de Grandiflora zijn geschikt voor het snijden en drogen.


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/shrubs/1002112535.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.