Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> heesters >>

Hoe maak je een Broom Bush Transplant

Broom struiken ( . Cytisus spp ) zijn een groep van bladverliezende of wintergroene struiken beschouwd voor hun lange , geurige bloemen die zoete erwt bloemen lijken. Gekweekt in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 5 tot en met 8 , die zon- liefhebbende planten werken goed als hagen en in rotstuinen . Veel brem , met inbegrip van gemeenschappelijke of brem ( Cytisus scoparius ) , worden beschouwd als zeer invasief onkruid in sommige gebieden vanwege hun agressieve groeiwijze en de neiging om de teelt te ontsnappen . U kunt wilde brem transplanteren om uw huis tuin of gewoon verplaatsen van een bestaand exemplaar van een nieuwe spot.Things je nodig hebt
Meetlint
Spade
Rond - point shovel
Mattock
Finished compost
Tarp of tuin wagen
vochtige handdoek ( optioneel ) op All-purpose meststof
Toon meer instructies
1

Trace een cirkel op de grond rond de basis van de bezem struik die ongeveer 2 meter meet diameter en graven de cirkel tot een diepte van ongeveer 10 tot 12 centimeter . Duw een spade recht naar beneden in de bodem langs de sporen merken om dwars door de bodem en verbreken de wortels , het signaleren van de struik op een netwerk van kleinere wortels dichter bij de plant basis produceren . Dit gaat het beste in de herfst , enkele maanden voor het transplanteren , om voldoende tijd voor ontwikkeling van de wortels toe . Kopen van 2

Verwijder gras en maak de grond in de nieuwe aanplant plaats . Kies een gebied dat ongeveer 5 vierkante meter en 12 tot 18 centimeter diep om een voldoende grote ruimte voor de wortels te bieden om zich te verspreiden en te vestigen in de bodem sneller meet . Gebruik een rond - point schop om te graven en draai de bodem , en een houweel wanneer nodig te breken harde grond . Selecteer een beplanting site die volle zon of ten minste zes uur direct zonlicht per dag krijgt .

Dig 3 een plantgat dat ongeveer 4 meter in diameter en 1 meter diep meet . Zet de bodem opzij voor later gebruik . Als je een slechte bodem , wijziging van de gereserveerde grond met tot 50 procent verwerkte biologische compost .
4

Terug naar de bezem struik in de late winter of het vroege voorjaar voordat de plant breekt kiemrust en de nieuwe groei begint . Knip langs de oorspronkelijke cirkel om eventuele wortels scheiden buiten de wortel snoeien zone . Plaats de spade een paar centimeter buiten de oorspronkelijke cirkel , en het uitgraven van een smalle geul ongeveer 12 cm diep rond de oorspronkelijke cirkel . Duw een ronde - punt schop onder de kluit en trek weer aan de hendel om de plant los te wrikken uit de grond . Plaats de schop rond de plant tot het los en je kunt het bevrijden van het gat.
5

Til de bezem bush op een zeil of in een tuin wagen om het te vervoeren naar de nieuwe aanplant plaats . Bedek de kluit met een vochtige doek als er een vertraging tussen het verwijderen van de bush en het planten in haar nieuwe site. De vochtige handdoek kan noodzakelijk zijn als je graven een struik van onroerend goed van een vriend en hebben om het huis te vervoeren.
6

Stel de bezem struik in het plantgat zodat de bovenkant van de kluit lijnen gelijkmatig met de omliggende grond rang. Toevoegen of verwijderen bodem nodig is om de basis van het gat passen zodat de borstel bus zit niveau in het gat . Opvulling het gat met de gereserveerde , gewijzigd geboortegrond

Spread
7 a 2 - . Tot 4-inch laag van schors - chip mulch rond de beplanting zone te helpen vocht vast te houden in de bodem . Houd de mulch trok een paar centimeter van de stengels te rotten te voorkomen .
8

Water de bezem bush diep over de gehele beplanting gebied totdat de bodem gelijkmatig vochtig , maar niet nat . Water ongeveer een keer per week gedurende de eerste groeiseizoen totdat de plant gaat slapende in de herfst ; water vaker gedurende periodes van droogte en minder vaak tijdens het regenseizoen . Regelmatig water stimuleert een sterk wortelgestel .
9

Breng een universele meststof , zoals 10-10-10 , rond de wortelzone na het planten en eens per maand gedurende het groeiseizoen , indien gewenst. Meng in water oplosbare , voor alle doeleinden meststof met een snelheid van 1 eetlepel meststof op 1 liter water . Breng de hele gallon rond de wortelzone als onderdeel van een regelmatig water .

Hoe om te groeien een Australian Mint Bush

De Australische munt bush ( Prostanthera rotundifolia ) dankt zijn naam aan zijn vaderland en zijn - mint geurende bladeren. De groenblijvende struik groeit ongeveer 6 meter hoog en breed, en in het voorjaar het is bedekt met kleine roze- paarse bloemen. Australische munt struik groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw , en meerdere struiken moeten 3 tot 4 meter van elkaar af staan ​​. G

Meer dan ooit