Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> heesters >>

Disease Control voor een geschakeerde Pittosporum

Zelfs populairder dan de donkergroene pittosporums soorten , een bonte hybride ( Pittosporum tobira " Variegata " ) onderscheidt zich in gemengde aanplant met zijn grijs - groene bladeren gemarkeerd door crèmekleurige onregelmatige marges. Het toevoegen van beroep in het voorjaar zijn clusters van romige witte bloemen met een geur die doet denken aan oranjebloesem, hoewel de groene - en -ijs gebladerte maakt ze moeilijker te herkennen . Gewoonlijk de Japanse mock oranje , kan de vaasvormige struik bereiken 8-12 meter in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 8-11 . Little fazes de betrouwbare fabriek behalve slechte drainage of veel vocht . Wortelrot

Tolerant van een reeks bodems , pittosporums vereisen alleen dat je ze plant in de spots met goede drainage. Plant ze nooit waar het water zich ophoopt van het dak of goten . Ze zijn vaak opgenomen in stichting aanplant , maar zorg ervoor dat neerslag wordt snel verspreid uit het gebied . Anders kan het vocht van de plant wortels overspoelen en snel leiden tot de dood van wortelrot ziekte . Zodra de wortels zijn aangetast , kan niets worden gedaan. Preventie is de sleutel , met een zorgvuldige selectie van locaties en, misschien , de toevoeging van zand om de drainage te verbeteren.
Bladvlekkenziekte

Schimmel bladvlekkenziekte ziekten zoals Alternaria staking vaak pittosporums , ook . Het gebruik van fungiciden met koper, mancozeb , iprodione , thiofanaatmethyl , fludioxonil of propiconazool als werkzame bestanddelen moet enige verlichting bieden . Roterende tussen deze of kiezen van een fungicide met een combinatie van ingrediënten kan de kans op fungicide weerstand te verminderen . Slechts een beetje van het product moet worden toegepast , zoals 4 gram per 100 liter water , met tussenpozen van eens per drie weken . Gebruik nooit chlorothalonil fungiciden - ze kunnen bladval of zelfs de dood tot gevolg , met name voor bonte cultivars . Chloorthalonil labels geven aan dat het niet veilig is voor pittosporums . Boven alles , geef uw plant met een goede luchtcirculatie , vermijd overhead water en verwijder eventuele gevallen bladeren snel.
Fysiologische Disorder

Hoewel niet een ziekte , een magnesiumtekort kunnen ontwikkelen in bonte pittosporums wanneer de pH van de bodem te hoog is. Als u vergeling aan de randen of tussen de nerven van een volwassen blad opmerkt , is de kans groot dat het ontbreekt aan magnesium. Zwavel toevoegen van een aanzuurmiddel . Koop de gepelletiseerde vorm, die meer gelijkmatig verspreidt en niet het gevaar inademen van het poeder soort vormen . Voor een snelle oplossing , meng de wijziging goed in de top 6 cm van de bodem . Anders , verspreid dit over de bodem, en laat het geleidelijk vestigen in de grond .
Preventie

Samen met specifieke stappen te vermijden drassige locaties en alkalische bodem te wijzigen, het geven van een Japanse mock oranje goede algemene verzorging verlaagt de gevoeligheid voor ziekte . Het groeit goed in zowel zon als schaduw , en past zich aan alle soorten van goed doorlatende grond . Heel droogte - tolerant na 10 meter hoog heeft bereikt, moet het regelmatig en grondig water geven terwijl steeds gevestigd . Snoei alleen vlak na de bloei , of je kan volgend jaar bloemknoppen te verwijderen als u te laat in het seizoen snoeien . Bedek de struik tijdens koude periodes , omdat de bast kan splitsen van vorstschade , waardoor schimmelinfecties door de wonden aan te gaan . Als alles goed gaat , pittosporums hebben over het algemeen lange levensduur .

Growing Tips voor een Blue Grafiet

Grafiet ( Plumbago auriculata ) , ook wel skyflower vanwege zijn blauwe bloemen , hoort thuis in de familie Plumbagnaceae . Tuinders levensonderhoud in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 8b tot en met 11 het kan groeien als een groenblijvende , bloeiende struik . Het maakt een veelzijdige , probleemloze aanvulling op het landschap . Ziekten en plagen zijn zelden een p

Meer dan ooit