Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Plants, Flowers & Herbs >> heesters >>

Wat voor soort van een Bush heeft lange, stekelige doornen en Hot Pink Flowers

De kweepeer bloeiende struik sport vaak hete roze bloemen en bijna altijd zwaait lang en goddelozen doornen ook. Aan de roos ( Rosa spp . Waarvan winterhardheid fluctueert dan Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 2 tot en met 11 ) in verband , de bloeiende kweepeer bloeit voordat de bladeren ontstaan ​​in het vroege voorjaar . De Chinese soort ( Chaenomeles speciosa ) biedt de meeste rassen , maar is ook gekruist met de Japanse ( Chaenomeles japonica ) naar compactere struiken zoals de hot pink Chaenomeles x superba produceren " Pink Lady . " Bloeiende kweeperen gedijen in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 4 tot en met 9 De Quintessence van Quince

vroege bloemen De struik zijn haar fortuin , omdat zijn vorm - . Die tot 10 kunnen groeien bij 10 meter voor Chinese types - is een verwarde kluwen . De Japanse bloeiende kweeperen alleen bereiken ongeveer een derde dat de grootte en de hybride superba rassen ongeveer de helft . De geurige bloemen , die variëren in grootte van 1 1/2 tot 2 centimeter en in de kleur van wit naar rood , kijken enigszins vergelijkbaar met miniatuur rozen wasachtige en komen in een-, semi -double en dubbele vormen . Ze kunnen verschijnen vanaf eind januari in het zuidelijkste deel van het bereik van de kweepeer tot april in de meest noordelijke gebieden . Hoewel sommige van de nieuwere rassen zijn gefokt om doornloze zijn, de meeste bloeiende kweepeer struiken blijven prikkeldraad met lange, scherpe stekels .
De kwalificaties voor Quince

bloeiend kweepeer zal groeien in vrijwel elke grond, maar geeft de voorkeur aan een iets zwaar en licht zuur een in de volle zon. Sterk alkalische grond kan het een slechte zaak van chlorose ( vergeling bladeren) . De struik doet ook best waar de winter weer blijft consequent koud , als warme perioden kan dwingen tot voortijdige bloei , wat vaak resulteert in bevroren bloemen.
De eigenaardigheden van Quince
< br >

De bloeiend kweepeer daalt vaak veel van haar lentegebladerte door midzomer om dezelfde reden een roos mei - schimmel problemen . De doornen ook de neiging om elke dode bladeren of ander afval dat gebeurt door drijven addertje onder het gras . Daarom zijn sommige tuinders de voorkeur aan de struik hard terug gesneden na het bloeit , of bewaar het in een positie waar het gedeeltelijk zal worden verborgen door andere planten voor het grootste deel van de zomer . Aan de positieve kant , de bloeiende kweepeer is een van de struiken waarvan cut takken kunt u gemakkelijk dwingen tot vroege bloei binnenshuis .
De Quasi - vruchten van Quince

Hoewel haar 2 -inch vruchten zijn van een andere soort dan die van de veel grotere gemeenschappelijke kweepeer ( Cydonia oblonga , winterhard in USDA zones 5 tot en met 9 ) , kunt u nog steeds gebruiken in jam en gelei . Oogsten nadat ze geel in de herfst , bij voorkeur na een vorst of twee verzacht hen.

Het uitdragen van Ligustrum Liguster Stekken

Ligustrums of liguster , zijn populair landschap planten gebruikt als hagen , borders , monsters en zelfs patio bomen . Bepaalde soorten Ligustrum , waaronder Japans en glanzend liguster , kan worden vermeerderd uit zaad . Echter , het uitdragen van Ligustrum door het nemen van stekken handhaaft de gewenste groei en gebladerte eigenschappen van de moederplant . Naaldhout stekken van ligustrums zij

Meer dan ooit