Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Plant Basics >> Content

Hoe te Propageren Curcuma Domestica

Curcuma domestica - synoniem met Curcuma longa - is ook bekend onder de gemeenschappelijke namen kurkuma en Indische saffraan . De plant is afkomstig uit tropisch Azië . In de Verenigde Staten , het groeit het beste in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 8 tot en met 11 . Curcuma domestica voorkeur rijk , gelijkmatig vochtige grond , hoge luchtvochtigheid en gefilterd zonlicht. De plant wordt gepropageerd door het verdelen van de groepjes van wortelstokken begin spring.Things je nodig hebt
Schop
Knife
Tuinslang
Rubberhandschoenen
5 - liter emmer
Fungicide < br >
Toon meer instructies
1

Snijd de bovenste bladeren van de plant naar beneden om binnen 4 tot 6 centimeter van de grond als de plant nog niet eerder is gesnoeid . Dit maakt het werken met de planten .
2

Graaf een greppel rond de Curcuma domestica , 6 tot 8 centimeter van de stengels . Plaats de schop in een hoek in de sleuf forceren onder de wortels , en blijven rond de plant , totdat het hele klomp kan van de grond getild .

Spoel 3 de bodem van het wortelstokken behulp van een sterke stroom van water . Snijd de donker gekleurde wortels en eventuele beschadigde delen .

Verder 4 te wassen de bodem weg als je scheiden de wortelstokken . Gebruik een scherp mes om schone bezuinigingen op de verschillende wortelstokken scheiden is , het houden van een gedeelte van de stengels , of kroon , voor elk een.
5

Draag rubberen handschoenen voor bescherming als je mix fungicide voor de behandeling van de wortelstokken . Voeg 1 /4 kop van een 5 - liter container van water , of volg de aanwijzingen op de verpakking .

Plaats 6 de wortelstokken in de oplossing om te genieten gedurende ten minste 30 minuten of 's nachts . Neem deze tijd om de beplanting gebied voor te bereiden op de nieuwe Curcuma domestica . Niet uitspoelen de planten. Blijven om handschoenen te dragen bij het hanteren van de wortelstokken .

Selecteer
7 een locatie met groeiende vergelijkbaar met die waar u opgegraven de plant voorwaarden . Begraaf de wortelstokken op dezelfde diepte waaruit ze werden gegraven , waardoor de bovenste komt deels boven de grond .
8

water als nodig is om de bodem te bevochtigen , maar voorkomen dat over - water geven of het veroorzaken drassige omstandigheden die kunnen rot de wortelstokken . Nieuwe Curcuma domestica planten zal ontstaan ​​in een paar weken als de grond opwarmt .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/plant-basics/1002111790.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.