Huis Tuin

Huis Tuin

Feiten over Scented Geranium Planten

Geurende geraniums ( . Pelargonium spp ) worden geteeld voor hun bladeren , niet de bloemen . Afkomstig uit Afrika , ze komen in tientallen geuren en groeien als eenjarige in alle, maar Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 10 en 11 , waar ze zijn eeuwigdurend . Ze zijn ook gegroeid als kamerplanten . Hun geur is afkomstig van olie- klieren aan de basis van het blad haren ; beknelling van de bladeren releases van de geur. Achtergrond

De oorspronkelijke geurende geraniums had rose - of - citroen geurende bladeren. Ze werden ontdekt in wat nu Zuid-Afrika en de eerste genomen naar Nederland dan Engeland in de jaren 1600 . Veredelaars onmiddellijk begon de productie van kruisingen met nieuwe geuren , en , in de late jaren 1800 en vroege jaren 1900 , geurende geraniums waren al de woede met Victorianen , die hen als kamerplanten en in tussie - mussies gebruikt , kleine boeketten van geurige bloemen en bladeren gehouden om de neus om onaangename geuren te blokkeren .
groeiwijze

geurende geraniums groeien 1-3 meter hoog , het ontwikkelen van houtachtige stengels als ze volwassen worden . Hun bladeren zijn meer fijn gesneden dan die van de typische jaarlijkse geranium ( Pelargonium x hortorum ) , die wordt gekweekt voor zijn kleurrijke bloemen . De ongeparfumeerde bloemen geurende geraniums zijn clusters van kleine witte , roze of lila bloemen , hoewel een handvol hebben rode bloemen. Knijpen van de uiteinden van de stengels stimuleert meer bladgroei en bushier planten .
Teelt

Grow geurende geraniums als kamerplanten in goed drainerende potgrond in heldere licht, zoals een raam met een oostelijke , westelijke of zuidelijke blootstelling. Buitenshuis , ze vereisen een site blootgesteld aan de volle zon , behalve in een warm klimaat zone , waar ze schaduw van de middag zonlicht nodig . Ze moeten worden besproeid wanneer hun grond is opgedroogd ; zij niet verdragen overbewatering . Graven tuinplanten tot ze binnen overwinteren wanneer de nacht temperaturen dalen onder de 50 graden Fahrenheit , of neem stekken om nieuwe planten te beginnen .
Scents

De bladeren van geurende geraniums komen in een groot aantal geuren , van amandel en appel naar pepermunt en aardbei . Voorkomende soorten zijn rose ( Pelargonium capitatum en Pelargonium graveolens ) , citroen ( Pelargonium crispum en Pelargonium citriodorum ) , kalk ( Pelargonium x nervosum ) , gember ( Pelargonium x Torento ) en kokos ( Pelargonium grossularoides ) .
gebruikt

Gebruik verse , groene stengels van de geurende gebladerte in boeketten . Bladeren , vers of gedroogd , kunnen worden gelaagd in suiker om de smaak en geur geven . Leaves fruit punch , azijn , gelei , salades en marinades . De bladeren kunnen ook worden gebruikt om de smaak warm of ijsthee . Rose - geurende geranium bladeren worden traditioneel gebruikt om de bodem van de pan lijn bij het maken van cake . Gedroogde bladeren worden gebruikt in zakjes en potpourri en een bad geur .

Hoe emersed Dwarf Hairgrass Kweek

Dwarf hairgrass wordt vaak gebruikt in aquaria omdat zij kunnen groeien beide volledig en gedeeltelijk onder water . Het gras op de lange groene bladeren en deken - stijl groeiende patroon creëert een aantrekkelijke aanvulling op aquarium omgevingen. Ideale groeiomstandigheden voor emersed dwerg hairgrass onder andere een zachte ondergrond , matige verlichting en temperatuur van het water in de ja

Meer dan ooit