Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Buiten kweken >> Content

Het effect van stikstof op Worms

De bodem is niet alleen vuil , het is een levende gemeenschap . Gezonde bodem kan een miljard organismen per kubieke centimeter bevatten . Onder de leden van de bodem gemeenschappen zijn wormen - specifiek regenwormen . De interactie tussen de verschillende organismen in de bodem wordt een dynamisch tussen twee elementen in de bodem : koolstof en stikstof . Stikstof - kritische voedingsstof voor planten - is een katalysator voor bacteriële afbraak van koolstof . Het toevoegen van synthetische stikstof in de bodem kan de wormen ' omgeving te veranderen . Wormen en
Stikstof

Er zijn ongeveer 2700 soorten regenwormen wereldwijd. Er zijn te weinig studies uitgevoerd om algemene uitspraken te doen over de effecten van stikstof op alle van hen maken geweest . Bovendien zijn ze mobiel , zodat veranderingen in stikstof in een deel van een grondlichaam kort zou migraties precipiteren naar of uit stikstof concentraties , afhankelijk van de concentratie interactie tussen koolstof en andere elementen in de bodem . Wormen produceren stikstof in hun lichaam slijm en uitwerpselen , zodat de bodem stikstof niveaus en wormen bestaan ​​in een recursieve relatie.
Natuurlijke cycli

Worms creëren stikstof wanneer ze eten in soortgelijke wijze mens . Zowel wormen als mensen produceren een vloeibaar afval , of urine , als onderdeel van hun stofwisseling . Menselijke urine is hoog in stikstof en dus is worm urine. Worm compostbak die deze vloeistof verzamelen noemen het " worm thee , " en het is een zeer gewaardeerde meststof voor biologische tuinders . Bacteriën in de Maximale verschillende soorten stikstof in een proces dat afbreekt koolstof - zware materiaal , zoals stro , hout en dode bladeren . De cyclische schommelingen van de stikstof in de bodem ondergaat dit proces lijken geen merkbare invloed op de wormen .
Anaërobe bij afbraak

De toevoeging van stikstofhoudende materiaal gemaaid gras , verse keuken restjes en zelfs menselijke urine - - aan palen compost versnelt de afbraak van koolstofhoudende materialen , die wormen dan zal eten en uitscheiden . Zware doses van stikstof kan dit proces onbalans en statische omgevingen bevorderen anaërobe afbraak , die wormen afstoten vanwege het gebrek aan zuurstof . Wormen zijn ook waargenomen op de vlucht zware doses synthetische stikstofhoudende meststoffen . Een verklaring hiervoor afstotend effect is dat de synthetische stikstof bevat zouten die wormen vinden onherbergzame .
Industrieel bewerkte velden

Het aantal regenwormen in de meeste velden die hoog hebben ontvangen jaarlijkse doses synthetische stikstofhoudende meststoffen zijn aanzienlijk lager dan worm bevolkingsdichtheid in de bodems van biologische tuinders . Industrieel akkers worden ook bebouwd elk jaar , die bleek de bodem blootgesteld aan zuurstof als stikstof wordt toegevoegd , het creëren van een Feeding Frenzy van bacteriën die grote hoeveelheden koolstof vrijgeeft snel in de atmosfeer waar het is niet meer beschikbaar in de organische vorm als worm eten . Grondbewerking zelf is ook storend voor de wormen , dus de mate waarin stikstof niveaus verantwoordelijk zijn voor kleinere worm bevolking is moeilijk te bepalen .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/outdoor-growing/1002111228.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.