Home & Garden >> Huis Tuin >> Plants, Flowers & Herbs >> Buiten kweken >> Content

Wat Planting Zone Is 6050 Feet

? , Klimatologische eigenschappen , met name temperaturen variëren door zowel breedte en hoogte . Hoe dichter bij de polen of hoe hoger de hoogte , hoe kouder de temperatuur , ongeacht het seizoen . Het bepalen van de aanplant zones of vorstvrije periodes bevorderlijk voor tuinieren op elke locatie op 6050 voet is moeilijk zonder meer specifieke informatie over de locatie . In het algemeen is zo'n grote hoogte heeft de neiging om een gematigd klimaat met koude winters en koele , korte zomers creëren . Aardrijkskunde

tal van locaties in de Verenigde Staten bestaan ​​met een algemene verhoging tussen 6000 en 6100 meter boven de zeespiegel . Mount Washington , New Hampshire , is ongeveer 6000 meter hoog , en de enige andere vergelijkbare verhoging in de oostelijke helft van het land is in de bergen van westelijk Noord-Carolina , zoals in Mitchell en Hayward provincies. Gedurende de Intermountain West , grote verschillen in hoogte domineren het landschap . Al deze provincies in verschillende staten onder een hoogte tussen 6.000 en 6.100 voet : Bernalillo County , New Mexico ; Bevers van de Provincie , Montana ; Boulder County, Colorado ; El Dorado en Fresno Counties, Californië ; Provincie Chelan , Washington , Denali en Juneau provincies, Alaska en Hawaii County, Hawaï . Een groot aantal delen van Utah zijn op deze hoogte .
Latitude

Hoewel tal van plaatsen in de Verenigde Staten kan worden op een geschatte hoogte van 6050 voet , breedte of de nabijheid van de matigende temperaturen van de oceaan kan invloed hebben op hoe warm of koud dat verhoging is in elk seizoen . Op 6000 meter in Alaska , permanente snowpack bestaat, maar in Hawaï of New Mexico , kan sneeuw op dezelfde hoogte komen alleen in de winter . Als de verhoging is verre van de oceaan , kan temperaturen lager en de droger op een vergelijkbaar ogenblik
wintertemperaturen
< p zijn, waardoor regen of sneeuw minder waarschijnlijk . > Het Amerikaanse ministerie van Landbouw Plant Winterhardheid Zone Map onderscheidt gebieden, gebaseerd op de gemiddelde jaarlijkse minimum temperaturen in de winter . De USDA zone aanduiding voor geografie in de Verenigde Staten kunnen verschillen op basis van de ernst van koud en meest beïnvloed door de breedtegraad . Bijvoorbeeld, op 6050 meter in Alaska , kan het Zone 1 , maar in Colorado Zone 4 , zone 7 in Hawaï of zone 5 in Californië en New Mexico . In bergachtige gebieden , de USDA zones zijn moeilijk vast te stellen omdat de temperaturen variëren sterk tussen de valleien en hellingen .
Groeiseizoen

Uiteindelijk is de aanplant zone voor elk gebied in 6050 voeten moeten rekening houden met de vorstvrije dagen - het aantal dagen tussen de laatste moord vorst in het voorjaar en de eerste doden vorst in de herfst. Op sommige plaatsen kan er ijsvorming optreden het hele jaar door of kunnen worden afwezig slechts voor een tot drie maanden in de zomer.
Aanbevelingen

Voor de meest nauwkeurige informatie contact op met uw plaatselijke coöperatie uitbreiding kantoor en vragen stellen om te leren als elke USDA zone rating wordt gebruikt of een vorst data bekend voor een verhoging in uw regio. In de Verenigde Staten ten westen van de Great Plains , zijn USDA zones niet ingeroepen zwaar , maar "Zonsondergang Western Garden Book" klimaatzones . Voor de hoger gelegen gebieden , klimaatzone benamingen A1 kan A2 , A3 , 1a , 1b , 2a , 2b , 3a en H1 allemaal voorzien van geografische gebieden met een hoogte rond de 6050 meter in een array van breedtegraden .


From:http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/outdoor-growing/1002111019.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.