Huis Tuin

Huis Tuin

De Blackberry rijpingsproces

Popping een rijpe bramen nog warm van de zon in uw mond kwelt de smaakpapillen en geeft je lichaam met vitamine C. Bramen voeg natuurlijke zoetheid aan ontbijtgranen , havermout en yoghurt , in aanvulling op het aanvullen van een verse fruitsalade . Weten hoe je rijpe bramen plek zorgt ervoor dat je oogst rijp , zoet fruit , als u uw eigen blackberry bush , of als u een ' kies je eigen fruit " boerderij te bezoeken . Bestuiving /Uiterlijke kenmerken

Voordat een bramenstruik produceert bessen , moeten de bloemen in contact komen met honing bijen , zodat bestuiving kan plaatsvinden . Als u in een gebied dat regelmatig neerslag ervaart woont, kunt u een lagere gewasopbrengst ervaren als dagelijks weer voorkomt honingbijen het bereiken van uw braamstruiken , volgens North Carolina State University . Eenmaal bestoven , zal de bloei kleine groene bramen vormen. Zoals het rijpingsproces vordert, de groene bessen in omvang toenemen en beginnen met een rode tint vertonen , met volledig volgroeide bessen vertonen een donker blauw- zwarte kleur . Bepaalde landbouwers niet bloeien bestuiving nodig om fruit te produceren.
Rijpen

De hoeveelheid tijd die bramen nodig om te rijpen afhankelijk van de cultivator en de regio waar u woont inch bramen vereisen warme temperaturen tot wasdom te komen , en een late vorst kan bloei doden . Afhankelijk van welke je cultivator plant, kunt u een blackberry gewas al in april of zo laat augustus , volgens de Universiteit van Florida IFAS Extension . Typisch , bramen vier tot zes weken rijpen . Bijna rijpe bramen in omvang toenemen met ongeveer 85 procent in de laatste week van de rijping , volgens North Carolina State University .
Oogsten

U kunt gemakkelijk plukken rijpe bramen uit de bush als ze rijp zijn , net-niet - rijpe bramen nemen meer moeite te halen . Bramen dat een glanzende buitenkant hebben langer dan bramen vertonen een doffer buitenkant duren. Echter , bramen met een doffe buitenkant bevatten meer suiker , waardoor ze een uitstekende keuze als u van plan om ze te gebruiken in een recept in de volgende dag of twee . Na de oogst bramen, leg ze in de koelkast om hun houdbaarheid te verlengen .
Overwegingen

bramen te rijpen , de bush vereist ten minste 1 centimeter van neerslag of geïrrigeerd water voor elke week van het groeiseizoen . Als de struik voldoende vocht niet ontvangt , zult u niet over een volledige gewas te oogsten , en het gebrek aan vocht kan ook negatieve gevolgen het volgende seizoen fruit opbrengst , volgens North Carolina State University . Braamstruiken die niet genoeg water hebben ontvangen, kunnen nog steeds vrucht , maar de grootte van de bessen kan negatief worden beïnvloed .

Wat is een veilige manier om onkruid rond mijn vijver die niet zal schaden Mijn Fish Kill

? Vijvers zijn groene landschapselementen . Zij vervangen energie - dorst , dure gazons , evenals toevoeging schoonheid aan uw huis . Herbiciden zijn zeer effectief in het bewaren van de vijver gebieden vrij van onkruid , maar ze zijn niet de enige oplossing . Leer veilige manieren om onkruid te doden rond een vijver die geen vis zal schaden , waaronder chemische , mechanische en aarde-vriendelijk

Meer dan ooit